afly Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Nie wiem, ciągle czytam o zadowoleniu ze zmiany kołek na 29". Chyba tylko ja chodziłem wkur***ny na cały świat przez dwa tygodnie, że to zrobiłem , a mam 194cm. Po tygodniu jazdy wróć na chwilę do 26" i wtedy czekam na obiektywną opinię , bo z tą zwrotnością to się nie zgodzę
plj Napisano 4 Września 2013 Autor Napisano 4 Września 2013 Nie wiem, ciągle czytam o zadowoleniu ze zmiany kołek na 29". Chyba tylko ja chodziłem wkur***ny na cały świat przez dwa tygodnie, że to zrobiłem , a mam 194cm. Po tygodniu jazdy wróć na chwilę do 26" i wtedy czekam na obiektywną opinię , bo z tą zwrotnością to się nie zgodzę Być może spowodowane to jest geometrią ramy tego roweru. Nie wiem czy jest sens porównywać mojego 13-letniego 26 calowego Scotta na ramie 18" do tego 29" na ramie XL Odnośnie mojej opinii na temat zwrotności, wynika ona z tego, że nie spodziewałem się iż rower na kołach 29" i ramie tej wielkości będzie mi tak ładnie skręcał, jestem pozytywnie zaskoczony.
Rulez Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 A ja sobie nie wyobrażam jak można czuć się dobrze na tak wielkiej ramie i twierdzić, że jest zwrotna, z drugiej strony to ciekawy przypadek, jedna rama za mała druga za duża ..
plj Napisano 4 Września 2013 Autor Napisano 4 Września 2013 A ja sobie nie wyobrażam jak można czuć się dobrze na tak wielkiej ramie i twierdzić, że jest zwrotna, z drugiej strony to ciekawy przypadek, jedna rama za mała druga za duża ... Gdy kupowałem tamten rower miałem naście lat i ciągle rosłem Stąd 18".
Rulez Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 No dobra, ale i tak kupiłeś grzmota, moim zdaniem to zły wybór ...
plj Napisano 4 Września 2013 Autor Napisano 4 Września 2013 No dobra, ale i tak kupiłeś grzmota, moim zdaniem to zły wybór ... Mierzyłem L'ke i byłe mi trochę przymała :/
uwekolarz Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Sporo rowerów mają na ulicy Wojska polskiego dokładnie koło kładki taki biały budynek (wejście od strony kładki), zaraz obok też jest sklep rowerowy (przy ulicy Adama Grzymały Siedleckiego) mają trochę rowerów, nie wiem dokładnie jakie. I malutki sklepik na kujawskiej jak byś jechał w dół to po lewej stronie mniej więcej na wysokości Kujawiaka. A no i jeszcze jest salon Unibike na Przemysłowej.
tb303 Napisano 5 Września 2013 Napisano 5 Września 2013 Czyli pewnie kupiłes tego Scale XL w sklepie na Gdańskiej Przymierzałem sie do niego ale XL to dla mnie stanowczo za duzy (180 cm) Zdecydowałem sie w koncu na Aspecta 910 na ramie L (przymierzalem M'ke ale byla za mala). Tyle, ze ja bardziej nastawiony jestem do rekreacji i dlugodystansowych wycieczek. Jak an razie jestem bardzo zadowolony i w porownaniu z moim starym Wheelerem 800 to niebo a ziemia.
plj Napisano 5 Września 2013 Autor Napisano 5 Września 2013 Czyli pewnie kupiłes tego Scale XL w sklepie na Gdańskiej Przymierzałem sie do niego ale XL to dla mnie stanowczo za duzy (180 cm) Zdecydowałem sie w koncu na Aspecta 910 na ramie L (przymierzalem M'ke ale byla za mala). Tyle, ze ja bardziej nastawiony jestem do rekreacji i dlugodystansowych wycieczek. Jak an razie jestem bardzo zadowolony i w porownaniu z moim starym Wheelerem 800 to niebo a ziemia. Tak właśnie tam, ja również przymierzałem się do tego Scotta Aspect na L i XL i L'ka była mi za mała ;p 186cm, długie nogi i ręce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.