RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 Witam, chciałbym kupić łańcuch ale nie mogę się zdecydować jaki. Mam kasetę XT i korbę XT, potrzebuję łańcuch do użytku na szosie w celach treningowych. Jaki łańcuch polecicie mi ?
RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Autor Napisano 1 Września 2013 Campagnolo C9 Tak, właśnie ten łańcuch kupię. A jaki smar najlepszy do łańcuchów jest ?
afly Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 Wippermann Connex 804 - gdyby @Andrew nie trafił z ilością biegówZ drugiej strony szklana kula podpowiada, że możesz mieć kasetę 10-biegową, to w takim razie Campagnolo Veloce C10
RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Autor Napisano 1 Września 2013 Wippermann Connex 804 - gdyby @Andrew nie trafił z ilością biegów Z drugiej strony szklana kula podpowiada, że możesz mieć kasetę 10-biegową, to w takim razie Campagnolo Veloce C10 przepraszam zapomniałem powiedzieć że jest to kaseta XT 9 rzędowa
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2013 Mod Team Napisano 1 Września 2013 Ja bym tam conex z seri 80x wsadził taniej niż C9 a wcale nie gorzej.
RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Autor Napisano 1 Września 2013 Kupię C9, zobaczę jak się będzie na nim jeździć. Teraz nachodzi mi jeszcze myśl o oleju do łańcucha, jaki będzie najlepszy na długie trasy powyżej 100 km ?
impa Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 Teraz nachodzi mi jeszcze myśl o oleju do łańcucha, jaki będzie najlepszy ? rohloff
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2013 Mod Team Napisano 1 Września 2013 Ja użytkuje tego rohloffa i jako właściwsi smarne to faktycznie ma dobre, jednak co do czystości napędu ... ja do tego sceptycznie podchodzę. Kolega Miner też go stosuje i chwali za czystość napędu jednak on sie porusza głównie po asfalcie a ja go raczej unikam, wiec napęd jest ... no brudny, mniej niż w przypadku np zwykłego oleju silnikowego i po kilku krotnym wytarciu łańcucha jest przyzwoicie ale do czystego mu daleko No ale wypada lepiej niż np finish line zielony.
Rulez Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 Finish Line zielony wypada chwilę po aplikacji dobrze przetrzeć (co najmniej 2 razy , raz suchą szmatą i raz nasączoną benzyną ekstrakcyjną) i jest zupełnie nieźle.
tobike Napisano 2 Września 2013 Napisano 2 Września 2013 Zielony finish przetarty w taki sposób jak radzisz nie wystarczy nawet na 50 km jazdy terenowej, sprawdzone, już lepszy jest olej przekładniowy mineralny 80w90
Luk33 Napisano 2 Września 2013 Napisano 2 Września 2013 Witam, chciałbym kupić łańcuch ale nie mogę się zdecydować jaki. Mam kasetę XT i korbę XT, potrzebuję łańcuch do użytku na szosie w celach treningowych. Jaki łańcuch polecicie mi ? 2 lub 3 łańcuchy HG53
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.