Skocz do zawartości

[łańcuch] Dobór łańcucha do korby i kasety XT

RadekW95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałbym kupić łańcuch ale nie mogę się zdecydować jaki. Mam kasetę XT i korbę XT, potrzebuję łańcuch do użytku na szosie w celach treningowych. Jaki łańcuch polecicie mi ?

Napisano

Wippermann Connex 804 - gdyby @Andrew nie trafił z ilością biegów
Z drugiej strony szklana kula podpowiada, że możesz mieć kasetę 10-biegową, to w takim razie Campagnolo Veloce C10

Napisano

Wippermann Connex 804 - gdyby @Andrew nie trafił z ilością biegów

Z drugiej strony szklana kula podpowiada, że możesz mieć kasetę 10-biegową, to w takim razie Campagnolo Veloce C10

przepraszam zapomniałem powiedzieć że jest to kaseta XT 9 rzędowa

Napisano

Kupię C9, zobaczę jak się będzie na nim jeździć. Teraz nachodzi mi jeszcze myśl o oleju do łańcucha, jaki będzie najlepszy na długie trasy powyżej 100 km ?

• Mod Team
Napisano

Ja użytkuje tego rohloffa i jako właściwsi smarne to faktycznie ma dobre, jednak co do czystości napędu ... ja do tego sceptycznie podchodzę. Kolega Miner też go stosuje i chwali za czystość napędu :D jednak on sie porusza głównie po asfalcie a ja go raczej unikam, wiec napęd jest ... no brudny, mniej niż w przypadku np zwykłego oleju silnikowego i po kilku krotnym wytarciu łańcucha jest przyzwoicie ale do czystego mu daleko :P

No ale wypada lepiej niż np finish line zielony.

Napisano

Finish Line zielony wypada  chwilę po aplikacji dobrze przetrzeć (co najmniej 2 razy , raz suchą szmatą i raz nasączoną benzyną ekstrakcyjną) i jest zupełnie nieźle.

Napisano

Zielony finish przetarty w taki sposób jak radzisz nie wystarczy nawet na 50 km jazdy terenowej, sprawdzone, już lepszy jest olej przekładniowy mineralny 80w90

Napisano

Witam,

chciałbym kupić łańcuch ale nie mogę się zdecydować jaki. Mam kasetę XT i korbę XT, potrzebuję łańcuch do użytku na szosie w celach treningowych. Jaki łańcuch polecicie mi ?

2 lub 3  łańcuchy HG53

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...