Ada93m Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Cześć. Mam zamiar wymienić obecną kasetę 11-34 na 12-36, problem pojawia się gdy patrze w specyfikację przerzutki gdzie jest napisane max 34z. Kilka osób powiedziało "coś musieli napisać" i że jeśli jest miejsce to podejdzie. Oglądnijcie fotki które załączyłem i powiedzcie czy odległość kółeczka przerzutki od kasety na wysokości koronki 34 jest wystarczająca żeby zmieścić tam koronkę 36z?
Rulez Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Teoretycznie jest tam jeszcze trochę miejsca, śruba od regulacji opasania jest maksymalnie wkręcona ?
Ada93m Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Napisano 31 Sierpnia 2013 maksymalnie a nawet więcej bo dałem trochę dłuższą
Rulez Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Minimalna odległość między ząbkami kasety i przerzutki (jeżeli patrzeć horyzontalnie) to 6 mm, jeśli przerzutka będzie zbyt blisko kasety może nie zrzucać (lub zrzucać z opóźnieniem) na niższe przełożenie, wózek może haczyć o koronkę kasety .
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2013 Wejść wejdzie, ale będzie kółko jechało po kasecie tak mi sie wydaje. mało to komfortowe będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.