pitrala1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam serdecznie! Noszę się z zamiarem kupna roweru w podanej cenie. Obecnie jestem posiadaczem niesamowicie cieżkiego roweru za 400zł z reala, ale umiem zadbać do niego i już 5 lat mi służy, choć jeżdżę nim sporo, i to nawet po lesie (co czują moje ręce nie skomentuje). Przyszło trochę kaski, postanowiłem zakupić coś lepszego. Teren: droga, wiklina, las, dosłownie wszystko. Wiek, waga, wzrost: 17, ~65, 185 Preferencje: spora (długa/szeroka) kierownica, manetki obrotowe, vbrake, brak bujaka pod dupą, przyzwoity osprzęt Co znalazłem: Kands energy 1300 lazaro evolution v3 scud argon Patrząc po danych to jeden i ten sam model pod różnymi nazwami, ale scuda można znaleźć za 1050 Rowerej ma juz osprzęt alivio, i amorka XCM, czyli całkiem przyzwoicie jak na tą cenę. Dwa pytania - czy manetki revoshift (bo chyba tylko te pasują) będą współgrać z przerzutkami avilio? Czy znajdę coś ciekawego z poprzednich lat w tym budżecie? Pozdrawiam, Piotrek EDIT: I nie moge zdecydować się między 21" a 19". Ale chyba wezmę 19, wolę minimalnie za mały niż za duży.
tobo Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Revoshifty to manetki obrotowe Shimano. Mają jednak ten feler że pracują tak sobie, kiepsko leżą w rękach i sprawają wrażenie bardzo tandetnych.
pitrala1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 To jakie inne manetki obrotowe mogę tam wsadzić? Nie lubię klikanych, w obecnym rowerku mam totalną tandetę, tez obrotowe, a działają jak trzeba
rybciasum Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 a jeździłeś już na jakichś "klikanych"? czy tylko tak oceniasz? Kup, potem wyraź opinie i jak coś to kupi się coś w standardzie shimano
pitrala1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 Kumpel ma klikane, i średnio mi się takie podobają najbardziej wkurza to, żeby zjechać z 1 na 8 bieg z tyłu trzeba 8x klikać, gdzie na obrotowych robię to jednym ruchem. A jak z ramą? Mam brać 19 czy 21?
gallus Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Kumpel ma klikane, i średnio mi się takie podobają najbardziej wkurza to, żeby zjechać z 1 na 8 bieg z tyłu trzeba 8x klikać, gdzie na obrotowych robię to jednym ruchem. A jak z ramą? Mam brać 19 czy 21? startuj pod 21 bo masz 185 i jeszcze rośniesz. ja mam 178 i 19,5 mam idealną.
pitrala1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 Jeszcze objeżdżę po sklepach, to się zobaczy - z resztą tak czy siak mogę sobie siodełko nieco przybliżyć w razie czego A rosnąć juz przestałem rok temu Zakup na dniach, jak juz zdobędę go do rąk własnych to zdam minirecenzję EDIT - bo nie uzyskałem odpowiedzi na 2 pytanie - znajdzie się coś fajnego w tej cenie z poprzednich lat?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.