Skocz do zawartości

[linki i pancerze] Długość pancerzy i linek w Accent Shannon 18"

xeg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam pytanka do użytkowników ramy accent shannon 18", czy ktoś z was mógłby zmierzyć długość linek i pancerzy użytych w waszych ramach?  i czy to prawda że, jedna z linek musi lecieć w pełnym pancerzu? proszę o pomoc ponieważ zamówiłem sobie shannona i do  kompletu brakuje mi tylko pancerzy które może uda mi się skompletować z poprzednich rowerów.

Napisano

No właśnie coś takiego potrzebuje jeśli chce skończyć rower na szybko a na chwile obecną nie stać mnie na nowe pancerze z linkami. Tylko jak nazwać taki adapter abym mógł go wyszukać w internecie?

Napisano

Nie wiem jak się fachowo nazywają o swoje upomniałem się w sklepie gdzie kupowałem ramę. Jak masz możliwość to przejdź się po okolicznych sklepach/serwisach rowerowych. Jak nie to można spróbować skontaktować się ze sklepami internetowymi lub dystrybutorem ram Accenta (velo.pl).

Na upartego powinno dać radę po prostu przytrzymać pancerze przy pomocy pasków do kabli. Jak będzie dobrze zaciśnięte, to nie powinny uciekać.

• Mod Team
Napisano

Pancerze i linki wbrew pozorom mają ogromny wpływ na przyjemność z jazdy. Najzwyklejszy pancerz to średnio 5zł/m, linka 3zł/szt, końcówki pancerza 0,50zł. W 35zł się zamkniesz, nie warto robić druciarstwa i zakładać starych.

Napisano

No właśnie nie są do końca takie stare, mają z 4 miesiące i jak dla mnie chodzą jak nowe, nie trafiłem z ramą i chce ją wymienić, a jak już mam kupić nowe i wydawać pieniądze  to chciałbym od razu zrobić sobie system zamknięty który kosztuje trochę więcej niż najzwyklejszy a na chwile obecną mnie nie stać. Z resztą kurier z ramą powinien być lada moment, zobaczymy jak to wyjdzie. 

Napisano

Nie przesadzajmy z cenami. Linka teflonowa kilkanaście złotych, do tego pancerz po 7zł za metr i jest ok. IMO nie ma co świrować na jakieś systemowe po stówie.

Napisano

Dziękuje za pomoc i wymiary, pobawiłem się w druciarstwo, kupiłem i wymieniłem pancerz przerzutki tylnej i przedniej przy okazji co by było do kompletu. Linki tak jak przypuszczałem, w świetnym stanie zero zadziorów i wytarć. Ucięte linki zabezpieczyłem koszulką termokurczliwą. Chciałem zrobić budżetowy system zamknięty ale niestety nie znalazłem nigdzie w mieście końcówek z noskami, podobno już wychodzą z mody i są tylko na zamówienie. 

Koszt  całej operacji zamknął się w 10 zł.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...