dg12 Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam mam problem z dostaniem sie do koronek , nizej zamieszczam zdjęcia. http://img546.imageshack.us/img546/7926/i2bt.jpg http://img4.imageshack.us/img4/6561/x6pn.jpg http://img560.imageshack.us/img560/238/jxtm.jpg
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 To jest wolnobieg i to dość wiekowy ... a coż chcesz osiągać ?
dg12 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Chyba ma cos ok 9 lat . Chce wymienic koronki w piascie a nie wiem jak sie do nich dostac i czy musze zdejmowac "bebenek "
Kiciok Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Wyciag teraz zebatki. Zostanie bebenek na piascie. Zlap go żabka albo wkrec w imadlo i odkrec. Odkreca sie go normalnie w lewo. Potem nakrecasz nowy wolnobieg.
dg12 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 a jak potem załozyc koronki pod wolnobieg , boo te które sa na dole sie rozsypią .
Kiciok Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Ty masz wolnobieg. Nie kasete. Sciagasz to cale, odkrecasz bebenek i zostaje Ci tylko i wylacznie gwint na piascie. Nowy wolnobieg bedzie w calosci, nakrecisz go jak zwykla nakretke i tyle. Dociagnie sie jak bedziesz pedalowal.
dg12 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Spojrz na 1 i 3 zdjęcie zdjąłem kasete i tam są koronki ( malutkie) ii wmomencie jak bede to odkęcał one sie rozypią ii pytanie jak to potem złozyc w całosc . a pozatym ja nie chce wymieniac wolnobiegu tylko koronki w piascie .
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 Chodziło ci o kulki chyba ... powiedz po polsku co chcesz zrobić to ci ktoś udzieli sensownej rady.
Kiciok Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Aaaa dopiero zrozumialem. Da sie to zlozyc oczywiscie. Jesli nie uszkodzisz bebenka podczas odkrecania... W polowie bebenka sa zapadki. Na sprezynkach lub blaszkach. Zapamietaj jak jest to mocowane i je zdejmij. Fajnie by bylo gdybys policzyl sobie ile kulek jest na ktorej biezni. Zeby potem wlozyc tyle samo. Nastepnie czyscisz wszystko dokladnie. Bierzesz ta wieksza czesc wolnobiegu i smarujesz bieznie smarem. Nakladasz na niego kulki one sie przykleja i bedzie git. Delikatnie go obracasz i robisz to samo od gory przy najmniejszej zebatce ze tak powiem Potem zakladasz zapadki na bebenek i delikatnie wsuwasz go od dolu potem skrecasz go od gory nakretka ktora wczesniej zdjales. Pamietaj o takich cieniutkich podkladkach. Powinno sie udac.
dg12 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Chodziło ci o kulki chyba ... powiedz po polsku co chcesz zrobić to ci ktoś udzieli sensownej rady.Kulki , koronki , rózni ludzie róznie mówia , ale nie o to chodzi . Aa wiec chce wymieniec kulki i nie wiem jak sie do nich dostac od strony wolnobiegu , jak równiez chciałbym uzyskac pomoc jak to pozniej poskładac w całosc. OK . Dzieki wielkie , tak własnie myślałem , zeby zrobic ale wolałem spytac .
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 Ty to hadcore jesteś by wymieniać kulki w wolnobiegu który kosztuje ok 30zł ... a tak btw koronki to zębatki ... a w wyglądzie zębatki a kulki jest maluśka różnica A masz gdzie kupić takie kulki ?
dg12 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Widze , ze Ty nie rozumiesz ja nie chce wymieniac kulek w wolnobiegu tylko w piascie .
zadra1965 Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Złóz wolnobieg na nowo. Musisz zdjąć wolnobieg z piasty koła a nie rozkręcać go . Wtedy masz dostęp do kulek w piaście . Wolnobieg odkręca sie specjalnym kluczem . Najpierw musisz wymontować oś.
Kiciok Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Puklus, ten wolnobieg jest glupi i trzeba go zdejmowac w ten sposob. Zwykly klucz tego nie odkreci... przerabialem to samo jakis czas temu.
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 Może i racja ze jest on ciężki we współpracy Jednak jak by autor napisał od razu : ze chce wymienić łożyska, kulki w kole nawet, nie było by zamieszania Przy okazji odkręcenia wolnobiegu wymieniłbym go na "cywilizowany"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.