Thorn123 Napisano 21 Maja 2006 Napisano 21 Maja 2006 Witam mam prośbę, ponieważ ostatnio w piwnicy znalazłem kolarke jest w częściach rama leciutka kola leciutkie rodzina twierdzi ze wszystko poza ramą ma ~10 lat rama nie wiadomo, ale wiadomo ze ma trochę lat jest odmalowana, ale z powodu problemów nie została ona do końca złożona i teraz ja dorosłem do jazdy na kolarce i ma prośbę czy ktoś pomógłby mi, co i jak powinny mieć konkretne części wiem tylko ze podobnież do kolarki jednej części brakowało - niestety słabo sie znam i nie wiem do końca, jakiej i na zasadzie eliminacji chciałbym dojść do tego z waszą miejmy nadzieje pomocą oczywiście sam montaż i ewentualnie wymiana zleżałych części pozostawiłbym serwisowi rowerowemu, ale najpierw musze wiedzieć, czego brakuje i czy to, co mam jest cos warte i tu sie nasuwa moja 1. prośba zaczynam od widelca i sterów, jaki widelec powinny mieć kolarki i może, co powinienem o nich wiedzieć (czy tak jak w Goralach SA a-head i fajkowy ? ) i odnośnie do ramy, (bo to najważniejsze resztę mogę systematycznie przecież wymieniać o ile rama by na to pozwoliła), jaka powinna być żebym mógł wmontować nowy sprzęt i jak to sprawdzić? Wizyta od razu w serwisie odpada, bo niestety nie mam czasu żeby to przewieźć, bo w domu jestem tylko wieczory i weekend. ps. jeżeli chodzi o szczegóły, jakiej firmy dana część to proszę pytać i albo podam dokładny model (jak odczytam) albo zrobię fotki cyfrówką Z góry dziękuje każdemu za pomoc i za moja niewiedze, ale zawsze jeździłem na góralu i nie przejmowałem się zbytnio kolarkami … i jeżeli wybrałem zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie Ps 2. zalozylem ok 20 minut temu taki sam temat i wyparowal czemu ?
Lucas Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Jeśli to stary rower to raczej na pewno a-head-ów tam nie uswiadczysz, daje piataka że tam siedzą klasyczne stery. Pokaż fotki to moze cosik pomoge, choć sam jestem laikiem to w garażu leżą 2 kolary w częściach i 1 na chodzie, więc cos tam może pomogę. Pamietaj kolarka jest warta swojego zachodu, ma stajla
thrackan Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Sam właśnie przywróciłem do życia około czterdziestoletnią kolarkę, więc też już co nieco obeznałem się ze sprzętem ( kiedyś w fajnym miejscu montowali manetki ). Najlepiej wrzuć zdjęcia napędu, okolic główki ramy i dolnej rury oraz kierownicy - może wypatrzymy, co tam trzeba dołożyć...
rekinekczwa Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Siemanko Ja mam Romecika Metor Sport Własnie niedawno wziąłem się za odnawianie go Ma chyba ze 20 lat Ale tak jak już tu było powiedziane , kolarka ma stajla jest troche poobijany więc trzeba przemalowac Pozdross dla ludzi, którzy przywracają do życia stare kolarzówki, a nie kupuja te najnowsze Nawiasem mówiąc Chcę wyposażyc Rometka w klamkomanetki Może miałby ktoś do sprzedania ??
bazyl1987 Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 Ponawiam temat. Mam starą radziecką szosówke i chciałbym w niej troche powymieniać cześci. Czy ma to sens? Rower jest na kołach 27''. Czy dałoby się dopasować do niej jakiś pakiet do suportu?No i koła, będą pasować nowe?Bo nie chce jeździć dalej na szytkach...za drogi jest to gips. Hm...a może macie jakieś adresy gdzie można dostać części do własnie takich starych rowerów?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.