medrox Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Siema. Znalazłem w necie aplikację endomondo. Służy do sprawdzania odległości przebytej pieszo/rowerem itp. Do używania aplikacji jest potrzebne połączenie telefonu z gps + uruchomiona aplikacja. Czy będzie mi zżerało kasę z konta? Mam telefon na abonament i nie chcę dodatkowo płacić za rachunki.
mkiggy Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Jak wlaczys dodatkowo internet to ci bedzie zzeralo. Ale sam gps tego nie robi a do dzialania endo potrzebny jedt tylko gps. Siec dopiero potem do synchronizacji tak bys mogl ogladac swoje treningi na stronie www. Zreszta o endo i apkach na telefony jest juz kilka tematow na forum. Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4
MsRIFU Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja jestem baaardzo zadowolony z tej aplikacji. Jest darmowa i w dodatku darmowa w użytku, ja robie tak że w domu gdzie mam wifi ładuje sobie odcinek mapy na której są drogi po ktorej bede chciał jechać, jak załaduje to wyłączam wifi i zwyczajnie uruchamiam tylko nadajnik gps który jest darmowy i pięknie mi pokazuje gdzie jestem,gdzie jade a na koniec moge sobie w domu analizować przebytą trase bo trasa po której jade jest zaznaczana linią, nie raz już sie posiłkowałem w jaką ulice skręcić. Wszystko pięknie pokazuje, polecam !
Kiciok Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Musisz w ustawieniach gpsu wylaczyc wspomaganie przez internet... czy tam dane pakietowe, jakos tak. Pozniej wystarczy w domu polaczyc sie z wifi, uruchomic aplikacje i sama przesle dane
impa Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 tak jak koledzy wspomnieli do używania endo nie jest potrzebne połączenie z netem.Masz tel na abonament więc lepiej zabezpieczyć się na wszelki wypadek;-) i wyłączyć neta,albo jak potrzebujesz mieć włączonego to chociaż wyłącz opcje w endo "live tracking" bo potrafi kilka mb wciągnąć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.