Skocz do zawartości

[do 2000zł] MTB, pokroju kross'a level a6

ProbeGT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kompletnie nie znam się na rowerach.Sam, już nie wiem...wybór jest trudny., każdy poleca co innego.

Szewka możesz napisać mi co przemawia za kazdym z modeli które podesłałeś...aby pomóc mi w wyborze.

Napisano

... bo poziom jest dosyć wyrównany, a za 2000 trudno już znaleźć kiepski rower.

Jeśli tylko sprzedawca w profesjonalnym (niekoniecznie osiedlowym) sklepie pomoże Ci dobrać rozmiar i model, na tym poziomie zaawansowania będziesz zadowolony ze wszystkiego.

Więc skończ tu nudzić i idź na zakupy ;)

Napisano

Haha, zkąd ja to znam... :) Podobne dylematy i mentlik w głowie sam miałem. Najgorsze jest w tym to że już sam nie wiesz co jest dobre i kierujesz się tylko sugestiami inych które nie zawsze mogą być dobre.

Jeśli chodzi o dekatlonowe rowery to warto by trochę dołożyć choćby na raty i mieć o DUŻO, dużo lepszego RR 8.1 http://www.decathlon.pl/rower-gorski-81-id_8168918.html Jeśli możesz to rzuć trochę

siana i miej tego B'twina bo różnica w osprzęcie jest drastyczna, te 500zł warto dołożyć do czegoś co kupuje się na długie lata i chce się być z tego zadowolonym. 

Jelśli chodzi o zestawienie rowerów sprzętowo to B'twin > Kellys > Cube > Author. 

Aaa wspomniamy B'twin jest lepszy także od a6 jak w temacie :) jeśli możesz to dołóż i go kup i będzie gitara :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Musiałem przemyśleć trochę sprawę i zdecydowałem się na level a6 2013. Jako, że weszły już modele na 2014 rok, ceny trochę spadły dlatego poszukuję jakiejś "okazji", przeszukałem trochę stron i parę ciekawych ofert było, ale mam pytanie z racji tego, że wchodzą tu ludzie obeznani w temacie...może macie pojęcie gdzie najlepiej szukać...gdzie można dostać jakiś chociażby niewielki rabacik w sklepie internetowym ?  z Góry dzięki za pomoc. ; ]

Napisano

Jeśli chcesz wyrwac cos w super okazji- niska cena, to musisz pochodzic po sklepach stacjonarnych gdzie sa pojedyncze sztuki danego modelu/serii.

Bierz takze pod uwage w ramach promocji inne marki niz kross bo np, znajdziesz jakiegos cuba albo inna marke np w 30% znizce i to okazac moze sie lepsze niz a6. Uważaj takze na to aby sprzedawcy nie wcisli Ci czegos na chamca bo np chca sie czegos pozbyc.

Napisano

Rower już zamówiony, dzisiaj wysłali udało mi się wyrwać w korzystnej cenie...temat mozna zamknąć, dzięki za pomoc.

Napisano

Niestety linku nie podeśle gdyż strona wygasła.  Mam do was jeszcze pytanko wczoraj założyłem nowy temat, ale dostałem ostrzeżenie gdyz podobny już instnieje, niestety wpisując różne frazy nigdzie nie moge go znaleźć. 

1.Przy pierwszych dziurach coś mi zaczęło brzęczeć. Od spodu amortyzatora był umieszczony taki  mały imbusik, który jak się okazało był przyczyną niemiłego dźwięku. Co się nim reguluję ?  Wyciągnąłem go, ale teraz nie wiem....mogę jeździć bez nie go ? 

http://www.iv.pl/images/08109885815382935911.jpg

2. Wyczytałem, że mój amorek ma możliwość regulacji twardości zależnie od wagi. Czy to pokrętło do tego służy...jak go używać ? 

http://www.iv.pl/images/03021997229500125794.jpg

Napisano

Rower zamówiony, w "świecie rowerów" nie wiem, ale miałem go w zakładkach i jak klikam to wyskakuje komunikat, nie znaleziono produktu czy coś takiego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...