Skocz do zawartości

[chwyty] Co zamiast Kellys LockOn gel ?

peepeepee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam chwyty Kellys LockOn gel, zamiast seryjnych Kross.

Jeżdżąc bez rękawiczek jest ok, tylko są dość twarde i dłonie trochę bolą/drętwieją, nie jest to kwestia pochylenia na kierownicę, pozycję w końcu ustaliłem na taką, która jest wygodna i dobrze się jeździ.

W rękawiczkach natomiast mam problem, ponieważ nie mogę ich dobrze objąć (rękawiczki Accent El Nino bez palców).

Wczoraj w GoSport widziałem takie rozszerzające się przy zewnętrznej części dające lepsze podparcie dla dłoni, oczywiście jak przymierzyłem je do ręki pasowały fajnie ale ciekawy jestem jak będzie podczas jazdy, może ma Ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii.

Co polecicie w tej kwestii ?

Napisano

Piszesz o chwytach anatomicznych/ergonomicznych. Bardzo fajna rzecz, świetnie sprawdzają się na długich dystansach i spokojnie można ich uzywać bez rękawiczek. Polecam.

Napisano

Ja mam coś takiego http://allegro.pl/chwyty-velo-vlg-719ad3-ergonomiczne-super-cena-i3414823082.html i są super, tylko czasami się obracają i trzeba je nastawić ;) plus tego jest taki, że można je dostosować jak tylko się chce.

Właśnie coś takiego widziałem, tylko skręcane na śrubki i oczywiście nieco droższe :-)

p.s. Fajny avatar , mam takiego białasa i wszyscy którzy przechodzą koło domu zachwycają się nim, tylko nie wiedzą jaki z niego wariat i szkodnik ;-)

Napisano

Skręcane to w ogóle będzie bajka. Sam żałuje, że nie kupiłem skręcanych, ale mam je już rok i jakoś przyzwyczaiłem się, że czasami się obrócą :P

Dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...