Skocz do zawartości

[Lampka tylna] do wieszania na torbie - zasilana paluszkami

Mango

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję tylnej lampki z prawdziwego zdarzenia, którą będę mógł zamocować na torbę podsiodłową.

Pytałem w sklepach, ale proponowano mi małe światełka na płaskie baterie zegarkowe, które można mocować na plecakach, psach itp.  Mi jednak chodzi o pełnoprawne tylne światło, z tym, że na torbę, bo mam ją pod siodłem na stałe. 

Napisano

Zależy jakie masz mocowanie na torbie. Jeśli jest to krótki pasek, za który można przyczepić lampkę to praktycznie każda lampka wsuwana w uchwyt mocowany na sztycy spełnia Twoje wymagania. Na zjęciach mojego roweru masz taką lampkę przymocowaną do torby Topeak'a.

Napisano

Torbę mam taką:

http://www.szumgum.com/product/image/4818/aerowedge-l-strap.jpg

Lub bardzo podobną do tej.

Tak, jak napisałeś, jeżdżę obecnie, ale niestety ten uchwyt nie trzyma się za dobrze paska torby. Przy dużym podskoczeniu na nierówności światełko potrafi spaść. Moje jest po kilku upadkach i ledwo zipie. Mam nadzieję, że w gospodarce kapitalistycznej, ktoś wymyślił dla zysku lepsze dedykowane mocowanie - takie, które można zablokować na tym pasku.

Napisano

Czyli masz torbę z tej samej serii co ja. Musisz szukać lampki z ciasnym zaciskiem i wtedy nic nie ma prawa odpasc. Ja że swoją lampka nie mam problemu.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Problem w tym, że obecna na oko ma całkiem mocny zacisk. Nie spada na każdym krawężniku, ale w ciągu roku parę gleb zaliczyła. Nadal działa, ale chętnie zapłacę za porządną lampkę do torby. Musi być możliwość zablokowania na tym pasku. 

Napisano

Mactronic Walle. Posiadam taką, zamocowałem ją na takiej samej torbie jak twoja i nie ma prawa wypaść. Ciężko było ją włożyć a co dopiero mówić o wyjęciu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...