adi99118 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 E tam, wole zaplacic te 20 zl i nie bawic sie w te cale regulacje. Brakuje mi do tego cierpliwlosci. Mam pytanie: trzeba sie jakos umowic z serwisem (ckbikeshop) czy mozna przyjechac bez uprzedzenia? Jutro bede w miescie wiec mam nadzieje ze w ciagu 2-3 godzin to zrobia
Tofi Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Cierpliwości? Przcież to mniej jak minuta. Ustawiasz ogranicznik z dołu, ogranicznik z góry i na koniec baryłką napinasz linkę żeby biegi przeskakiwały bez hałasu. Jeżeli już kiedyś była regulowana przerzutka, to właściwie nawet nie więcej jak jeden - dwa obroty śrubek. Raz mi się tak rozjechało (i jeździ łem tak kilka tygodni), że regulowałem gdzieś w środku parku śpiesząc się do pracy, bo w końcu stało się to niebezpieczne, gdy gdy łańcuch skakał jak szalony, więc to naprawdę chwila i nic skomplikowanego. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
adi99118 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Tak, cierpliwości. Jak zacząłem to robić to ponad godzine siedziałem i nic nie zrobiłem (poza postrzępieniem linki ). Na rowerach się po prostu nie znam i wolę zapłacić te 20zł.
Tofi Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 zacznij od filmu na youtube Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
adi99118 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 Dzisiaj rano byłem w serwisie z rowerem. 2 godzinki wszystko zajęło. Koszt - 10zł. Przerzutki działają idealnie. Polecam CK Bikeshop
Jaca911 Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 A ja polecam klamki z baryłkami. Po wstępnej regulacji i ustawieniu zakresu działania srubami H i L cała dokladna regulacja w trakcie jazdy zajmuje górską dwie minuty plus minimalne poprawki na pierwszym podjeździe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.