Skocz do zawartości

[suport] pomoc w wyborze suportu

biszopmichal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, aktualnie posiadam suport Shimano BB UN26 Suport 68/113mm (na kwadrat), który to prosi się już o wymianę. Dlatego też zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze nowego suportu. Jaki będzie dobry, dodam że jest to rower MTB, oraz że jeśli będzie to konieczne (lepsza jakość i niezawodność suportu) to jestem gotowy na wymianę korb z innym mocowaniem.

Napisano

Jaki będzie dobry, dodam że jest to rower MTB, oraz że jeśli będzie to konieczne (lepsza jakość i niezawodność suportu) to jestem gotowy na wymianę korb z innym mocowaniem.

A ile chcesz wydać na korbę i suport?

Ile km przejechał stary suport?

Masz wszystkie potrzebne narzędzia do demontażu i montażu?

Mocny i tani suport,to Thun na łożyskach maszynowych(kwadrat).

Napisano

Wyrażam chęć wydania na nowy suport do 300 PLN. Stary suport przejechał ponad 5000 kilometrów. Nie mam żadnych narzędzi do ściągnięcia korby i wymontowania suportu, więc rower dam do serwisu (mojego ulubionego i zaufanego). Oglądałem suporty (hollowtech) nie są drobie i istnieje możliwość wymiany łożysk, jeśli te zawiodą, ale korby do tanich nie należą.

Napisano

Witam, 

może interesuje cię wymiana całkowita? polecam korbę shimano slx tylko, że to wydatek rzędu 440 zł.

Napisano

To ona jest w kilku wersjach? bo po opisach widzę że jest i octa i hollowtech.

na tym drugim to rozumiem, że jest dużo na +, natomiast w przypadku wielowypustu, jakie są zalety w porownaniu do tej mojej?

Napisano

Ale nadal nikt mi nie udzielił żadnej odpowiedzi na temat suportu. Czy ktoś jest w stanie dać przykład suportu który podpasuje do starego suportu (BB UN26 Suport 68/113mm)

Napisano

to zalezy jaka wezmiesz korbe. bo od tego zalezy dlugosc osi. Na pewno drugi wymiar to 68mm

ja ci przykład podałem, ew droższa wersja z octalinkowych to deore lx czyli ES 50, a jak nie to hollowtec, ale na tym sie juz niestety nie znam

• Mod Team
Napisano

bo po opisach widzę że jest i octa i hollowtech

Korba jest hollowtec na octalink ... nie bądź tak zdziwiony bo HT to tech. pustych ramion ... jak sama nazwa wskazuje :P

Napisałeś ze chcesz wydać do 300zł to lepiej nową korbe ... nie chcesz korby to szukaj jakiegoś suportu na maszynach, drogie nie będą ok 30-40zł. Lepsze są już niemal nie do dostania, z racji że kwadrat jest już przestarzały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...