Skocz do zawartości

[ok.2k] Specialized Crosstrail Sport (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tych dwóch Unibike lepszy.

:blink:

A w sklepie sprzedawca mówił że specjal dużo lepszy... inna liga :teehee:

heh

Możesz powiedzieć w czym unibajk lepszy co by mnie nikt w butle nie nabił :thanks:

Napisano

ehhh przerażają mnie tacy sprzedawcy, byle kasa szła do przodu.

Amor taki sam.

Przerzutki przód klasa niżej

tył 2 klasy wyżej

korba w sumie porównywalna ale jednak ja bardziej przepadam za shimano czyli UNIBIKE

Hamulce jakiś no name. A w unibiku klamki deore a hample m422 z dobrymi ocenami (sam polecam)

Piasy w sumie ciężko mi porównać  specializedowskie czy alivio... Jedno mogę powiedzieć, alivio spisują się ok.

Koła: ciężko powiedzieć coś o specu, obręcze napisane tylko że Alexrims.. A te w unibiku są ok ja przejechałem 4kkm na nich w różnych warunkach i jeszcze się nie pokrzywiły (waga 75kg).

Co na + speca to na pewno gwarancja na ramę (pewnie jest dożywotnia ale musisz doczytać), jeżeli chcesz opony na trochę większy teren (nie przesadzaj:)) to pewnie lepiej będą się sprawowały oponki speca.

Osobiście uważam że sztyca sztywna i mostek nie regulowany to + ale to zależy od preferencji, z mojego doświadczenia wiem że regulowane mostki skrzypią a amortyzowane sztyce prawie nie działają (zależy od pozycji) i dużo ważą.

Pzdr

Napisano

Coż handluje specem co się ceni więc i sprzedaż nie na tym poziomie co oczekiwana za to marża pewnie i tak bardziej opłacalna niż na Unibike. Można powiedzieć, że Spec to inna Liga bo i jest ale nijak to się ma do rowerów w tym budżecie bo to mimo etykiety ich 2,3 czy 5  garnitur, oczkiem w głowie są sprzęty dla mocno zaawansowanych użytkowinków czy zawodowców. Jeśli spec to z wyższej półki. Wybrałbym Vipera a jakbym mógł dołożyć Zethosa.

Napisano

No to będzie unibajk.

Hmm do zethosa może i stać mnie byłoby dołożyć - tylko czy warto amatorowi inwestować dodatkowe 700 zl? Odczuje tą inwestycję?

Napisano

Dużego skoku w osprzęcie nie ma. Ale jest dużo ładniejszy od Vipera. Ja miałem brać zethosa ale nie mieli mojego rozmiaru. Żeby nie było też jestem amatorem. Czy warto dołożyć to już musisz sam zdecydować. Viper to już spoko rowerek jak na amatora

Napisano

No to kupiłem tego Vipera :laugh:

... dałem 1890 pln

Wiecie może jak to jest ze złożeniem tych rowerków? Złożyli ale wiadomo, pierwsze metry i na niektórych przerzutkach coś trze i świergoli... to musi się dotrzeć?

Pierwszy przegląd nie powinien być darmowy w ramach gwarancji i poprawnego spasowania? Sklep chce za pierwszy gwarancyjny przegląd po 100km - 45zl.

Napisano

Zależy też na jakich przełożeniach przód/tył jeździsz? Za przegląd(po miesiącu) też płaciłem ale 25 zł.

Staram się póki co wszystkie przełożenia testować, oczywiście prócz jeżdżenia na skrzyżowanym łańcuchu... :teehee:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...