radzuch Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam!Kupiłem pedały SPD M520 i do tego Exustary. Przykręciłem bloki, wszystko fajnie. Spróbowałem wpiąć but do pedału, naturalnie zadziałało... Minus taki, że teraz nie moge go wypiąć. Pedały póki co nie przykręcone do roweru.Jest jakaś awaryjna metoda usuwania buta? Wiem, że można dostosować, z jaką łatwością ma się but wypinać, ale imbus jest za długi, nie mieści się pomiędzy butem a pedałem, przez co nie mogę tego zluzować. :| Dołączam zdjęcie dla lepszego zobrazowania sytuacji.
nomosz Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Przyłóż chłopie trochę siły i but wyskoczy, nogą wypina się łatwiej a ręką jest złudzenie ze but trzyma na amen.Wkręć pedał do korby i wyszarpniesz but kręcąc w lewo lub prawo.
zekker Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Można spróbować tak: -stawiasz but na czubku -drugą nogą z wyczuciem napierasz na oś pedału Ale najłatwiej to wkręcić pedał w korbę i wtedy powinno w miarę łatwo pójść (o ile sprężyna nie skręcona za mocno ).
lukaszs Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Wkreć geja w korbe , zalóż but i piętą na zewnątrz wyjdzie na pewno.
Karas09 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Tak z innej beczki. Jaki jest sens wpinania buta do pedału nie przykręconego do korby?
premier2 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 pewnie kolega chciał sobie sprawdzić na sucho, jak to działa . Też tak kiedyś zrobiłem, tylko nie pisałem potem na forum, żeby rozwiązać problem .
radzuch Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 Można spróbować tak: -stawiasz but na czubku -drugą nogą z wyczuciem napierasz na oś pedału Ale najłatwiej to wkręcić pedał w korbę i wtedy powinno w miarę łatwo pójść (o ile sprężyna nie skręcona za mocno ). Dzięki kolego! Problem rozwiązany. Rower, do którego mam te pedały, wróci do mnie dopiero za 3-4 dni, a łapą nie szło tego uwolnić.
lukaszs Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Podejrzewam że wielu z nas tak zrobiło że swoim pierwszym kompletem;-)
zekker Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 No ba, tylko ja na całe szczęście wykorzystałem w tym celu pedał authora (z jednej strony platforma), gdzie przy minimalnym naciągu sprężyny można było palcem odginać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.