Piotrek383 Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam Miałem już sporo styczności z XCM'em i uważam, że chodzi "jako tako" jak za takie pieniądze. Nie wiem jak sprawa wygląda przy RST Gila - nigdy na nim nie jeździłem. I tutaj moje pytania: - czym one się w ogóle różnią? - który lepszy do roweru MTB? - jak z tłumieniem, odbiciem itp. w Gili? Pytam, ponieważ upatrzyłem sobie rower z nim. Proszę o odpowiedź.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 dlaczego zdecydowanie ? moja waga to 95 kg, jezdzilem na suntour nex 4000-kicha(uginal sie pode mna i tak juz zostawalo na caly czas jazdy). probowalem xcm 100mm-dzialal podobnie. teraz mam xcr 29 er i chodzi jako tako. w 2 rowerze mam rst gila plus t7 120mm. i , tak to czuje, chodzi lepiej niz xcr. ps. rst jest naprawde twardy. pozdrawiam.
Piotrek383 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Napisano 3 Sierpnia 2013 Jest jeszcze jeden problem :/ Waże jak na razie 49,7 kg Ciągle rosnę, także waga też się zwiększa. Amortyzator mógłym w przeszłości wymienić. Już sam nie wiem. Znalazłem dość dobry rower za dobrą cenę (http://allegro.pl/rower-gorski-mtb-merida-matts-40-v-alivio-20-hit-i3444405906.html) i jedynie co mnie martwi to ten amor Co myślicie?
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 jak pisalem , rst ma naprawde twarde sprezynowanie. pod twoja waga, moje zdanie, nie bedzie sie uginal. co prawda, tu na forum, ludzie go olejem zalewaja i staje sie wtedy miekszy... ps. wiesz, ze w cenie meridy dostaniesz kandsa energy 1300 lub lazaro evolution na pelnym alivio ?
shortee Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Przy takiej wadze RST Gila będzie fatalna.. Niestety:/
atizylak Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Moim skromnym zdaniem wszystkie meridy do 3500zł to złomy. Płacisz za markę i tylną przerzutkę. A reszta sprzętu jest niskiej klasy.
nemo2009 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Moim skromnym zdaniem wszystkie meridy do 3500zł to złomy. Płacisz za markę i tylną przerzutkę No tak,ale są ludzie,że jak rower to tylko Merida lub Giant,jak buty to tylko Nike itd.,itp.
atizylak Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Ano tak. Później ktoś mówi że to jest merida to musi być dobry rower.
Grand231 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 No racja a co do amorów, Gila jest twarda pod twoją wagę lepszy byłby miększy XCM.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.