Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Problem z regulacją ...

Magmaruss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dzisiaj podjąłem się wyzwania (nie pierwszy raz bo robiłem to wiele razy) regulacji tylnej przerzutki. A więc dobrze wyregulowałem H i L. Następnie naciągnąłem linkę. Jak to zawsze po naciągnięciu biegi nie wchodzą prawidłowo na większe tarcze, więc kręciłem dotąd aż będą wchodziły gładko i problem pojawia się taki, że przy mocniejszym naciągnięciu manetka robi się 8-rzędowa zamiast 9 i wtedy kompletnie regulacja nawala. Kiedy poluzuję lekko linkę znowu zrobi się 9-rzędowa, ale biegi nie chcą wchodzić do góry... O co chodzi bo ja już wymiękłem. Nie znam się tak fest na tym i może wiecie coś więcej ode mnie. A może to sprzęt jest kopnięty? Siedziałem z kilka godzin i próbowałem przeróżnych kombinacji. Regulacja 6-rzędowego Tourneya trwała kilka minut a z tym SLXem bawiłem się dzisiaj tyle czasu ... Dodam, że regulowałem też swojego SLXa i nie miałem problemów. Proszę o jakieś rady. Aaa też dodam, że zanim zacząłem regulować przerzutka chodziła w miarę dobrze, niektóre biegi nie wchodziły na mniejsze tarcze, a niektóre na większe(dziwne). Wtedy śruby H i L były prawie na maxa wykręcone z czym się jeszcze nigdy nie spotkałem. Nie mam pojęcia o co chodzi. Jak macie pomysły to proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
Kamil

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...