Skocz do zawartości

[koła] szosa wybór do 400zł 28"

piotrasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie przerabiam rower na szosę lecz ma problem z wyborem kół. Ważę ok 90kg lecz dobrze by było gdyby wytrzymały spokojnie masę do 100kg. Skłaniam się bardziej do kół na szytkę i co jest obowiązkowe piast na łożyskach mechanicznych piasty na kulkach mnie nie interesują. Mam kilka pytań odnośnie kół i ich komponentów.

Czy opłaca się kupować nieużywane stare obręcze typu Mavic Monthlery PRO lub http://www.soteshop.cyclosport.pl/obrecz-28-na-opono-detke-32-o-wysc.html ?

Może lepiej w tym budżecie zakupić koła na oponach? 

Wymagania jakie stawiam przed kołami nie są wygórowane mają przetrwać okres przygotowań i startu w przyszłorocznym starcie w IM(jak by ktoś nie wiedział 3,86 km (2,4 mil) pływanie, 180,2 km (112 mil) jazda na rowerze i 42,195 km (maraton, 26,2 mil) bieg) sprzęt ma mnie dowieść do mety nic więcej nie oczekuję po sobie ani sprzęcie za metą niech się dzieje co chce :).

Napisano

Tak jestem pewien lecz z tego co się zorientowałem to jest mały wybór kół pod szytkę i jeszcze mniejszy wybór w moim budżecie (400zł za oba koła) więc jak coś dobrego znajdzie się pod szytkę wezmę jeśli nie to zadowolę się oponą..

Napisano

Witajcie ponownie raczej rezygnuję z zakupu kół pod szytki- kiepski wybór nowych obręczy oraz bardzo mało informacji na temat obręczy starych dostępnych na rynku wtórnym dlatego też kieruję się ku zakupowi kół na oponę. tak więc co mogli byście polecić za obręcz/koło na łożyskach maszynowych w rozmiarze 28"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...