Golden Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 Cześć Niedawno kupiłem za grosze takiego authora: http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/22905-impulse Niestety ledwo się na nim mieszczę bo rama 19" a mam 185 cm wzrostu, przez co siedzenie mam za bardzo podniesione w stosunku do kierownicy (jakieś 10-15 cm wyżej). Chciałbym podnieść kierownicę bo tak jak teraz jeżdżę jest mi niewygodnie, ale nie wiem jak bo mam tutaj stery ahead na których niestety się nie znam. Z tego co widzę w tej chwili mam założone 3 podkładki po 5mm, ile maksymalnie by można było wyciągnąć na większych podkładkach? Myślałem też nad mostkiem z regulowanym kątem, ale chyba na tym nie dam rady wyciągnąć aż tyle (10-15 cm) w górę Macie jakieś pomysły co z tym robić?
Mod Team sznib Napisano 21 Lipca 2013 Mod Team Napisano 21 Lipca 2013 Jak rura jest przycięta na tą długość jak jest to nie włożysz więcej podkładek. Pozostaje mostek z wysokim wzniosem/regulowany lub wymiana amortyzatora na nowy.
llancer Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 Nic sie nie da z tym zrobić.....Było kupić większy..Nie rób żadnych podwyższeń kierownicy jakimiś przedłużkami,mostkami regulowanymi,bo bedziesz mial wkońcu pozycje jak w składaku...
Mod Team Maniak Napisano 21 Lipca 2013 Mod Team Napisano 21 Lipca 2013 Rower jest dosyć ok do twojego wzrostu, sztyca jest z seatbackiem, mostek dosyć długi i podniesiony. Teoretycznie jeśli czujesz że jest za mały można dać dłuższy mostek i cofnąć siodło ale widzę nie tego oczekujesz. Powinieneś kupić rower miejski jeśli oczekiwałeś wyprostowanej pozycji, rower górski i trekingowy zawsze będzie wymuszał pochyloną sylwetkę, mniej lub bardziej. Na tym który masz za wiele nie podziałasz. Możliwe rozwiązania zostały już wymienione : mostek regulowany, wyższy amortyzator (z większym skokiem) ale zrobisz z roweru taczkę.
Golden Napisano 21 Lipca 2013 Autor Napisano 21 Lipca 2013 Nic sie nie da z tym zrobić.....Było kupić większy..Nie rób żadnych podwyższeń kierownicy jakimiś przedłużkami,mostkami regulowanymi,bo bedziesz mial wkońcu pozycje jak w składaku... Kupiłem go za symboliczne 200 zł od kolegi bo wyjeżdżał z Polski i go już nie potrzebował, a rower jest w naprawdę dobrym stanie więc dopóki odłożę na coś porządniejszego bez problemu mogę na nim jeździć Dzięki Maniak, własnie takiej kompletnej odpowiedzi oczekiwałem. Nie mówię że oczekuję idealnie prostej sylwetki, tylko po prostu czuję że aktualna wysokość kierownicy jest dla mnie za niska, podniesienie nawet o te 3-5 cm by na pewno zrobiło mi różnicę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.