Skocz do zawartości

[kierownica,stery] Podniesienie kierownicy

Golden

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Niedawno kupiłem za grosze takiego authora: http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/22905-impulse Niestety ledwo się na nim mieszczę bo rama 19" a mam 185 cm wzrostu, przez co siedzenie mam za bardzo podniesione w stosunku do kierownicy (jakieś 10-15 cm wyżej). Chciałbym podnieść kierownicę bo tak jak teraz jeżdżę jest mi niewygodnie, ale nie wiem jak bo mam tutaj stery ahead na których niestety się nie znam. Z tego co widzę w tej chwili mam założone 3 podkładki po 5mm, ile maksymalnie by można było wyciągnąć na większych podkładkach? Myślałem też nad mostkiem z regulowanym kątem, ale chyba na tym nie dam rady wyciągnąć aż tyle (10-15 cm) w górę :(

Macie jakieś pomysły co z tym robić?

• Mod Team
Napisano

Jak rura jest przycięta na tą długość jak jest to nie włożysz więcej podkładek. Pozostaje mostek z wysokim wzniosem/regulowany lub wymiana amortyzatora na nowy.

Napisano

Nic sie nie da z tym zrobić.....Było kupić większy..Nie rób żadnych podwyższeń kierownicy jakimiś przedłużkami,mostkami regulowanymi,bo bedziesz mial wkońcu pozycje jak w składaku...

• Mod Team
Napisano

Rower jest dosyć ok do twojego wzrostu, sztyca jest z seatbackiem, mostek dosyć długi i podniesiony. Teoretycznie jeśli czujesz że jest za mały można dać dłuższy mostek i cofnąć siodło ale widzę nie tego oczekujesz.

Powinieneś kupić rower miejski jeśli oczekiwałeś wyprostowanej pozycji, rower górski i trekingowy zawsze będzie wymuszał pochyloną sylwetkę, mniej lub bardziej. Na tym który masz za wiele nie podziałasz. Możliwe rozwiązania zostały już wymienione : mostek regulowany, wyższy amortyzator (z większym skokiem) ale zrobisz z roweru taczkę.

Napisano

Nic sie nie da z tym zrobić.....Było kupić większy..Nie rób żadnych podwyższeń kierownicy jakimiś przedłużkami,mostkami regulowanymi,bo bedziesz mial wkońcu pozycje jak w składaku...

Kupiłem go za symboliczne 200 zł od kolegi bo wyjeżdżał z Polski i go już nie potrzebował, a rower jest w naprawdę dobrym stanie więc dopóki odłożę na coś porządniejszego bez problemu mogę na nim jeździć ;)

Dzięki Maniak, własnie takiej kompletnej odpowiedzi oczekiwałem. Nie mówię że oczekuję idealnie prostej sylwetki, tylko po prostu czuję że aktualna wysokość kierownicy jest dla mnie za niska, podniesienie nawet o te 3-5 cm by na pewno zrobiło mi różnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...