Skocz do zawartości

[2500-3000] Polski producent Romet , Kross, Northtec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym już teraz myśleć o nowym rowerze ponieważ mój 13 letni oryginalny HAWK się rozsypuje i cały napęd nawet koła czy też manetki itd. czyli wszystko jest do wymiany i ma przelatane ponad 28000km. Więc inwestycja na części okazuje się nie opłacalna na korzyść nowych rowerów. Teraz tak co ja potrzebuję? Na pewno jezdżę po asfalcie, ścieżkach rowerowych i oczywiście w terenach leśnych ale nie tak bardzo w trudnych terenach żeby zjeżdzać z górki czyli powiedzmy 50% leśne drogi i 50% asflat i ścieżka rowerowa. Dlaczego chcę polskich producentów? bo chcę wspierać polski przemysł tak żeby te marki były zauważone na rynkach europejskich i wolę żeby nie znikły na rynku, nie bo to że kiepsko robią. Widzę że polski przemysł idzie jakościowo lepiej niż dawniej według mnie. Moja propozycja jest taka podaję jakie modele mi zainteresowały i mam wzrost 176cm waga 80kg, więc przypada rozmiar 20 cali lub 18 cali (za mały chyba)

1. Northtec Cayon 29er Deore XT za 2999zł w allegro http://allegro.pl/rower-mtb-cayon-deore-xt-29-2013-hydraulika-i3393937547.html

2. Northtec Cayon 27,5 Deore XT za 2999zł - http://allegro.pl/rower-mtb-gravity-deore-xt-27-5-2013-hydraul-i3368774581.html

3. Romet Jolene 1 26 Sram X9 za 2979zł - http://allegro.pl/rower-18-romet-jolene-1-na-avid-elixir-3-wyprzedaz-i3408975961.html

4. Kross Level A6 według producenta 2999zł i nie znajdę w allegro linka

5. Kross Level B6 29er według producenta 3199zł i jak wyżej

Teraz tak że wasze forum jest naprawdę świetne i przydaje mi się dużo informacji na temat wytrzymałości ram i co najbradziej mnie zaskoczyło te dwie ostatnie propozycje Krossa mają wadę ramy (pęknięcia) co już w innych wątkach było opisane.

Więc według mnie tych propozycji mnie spodobał Romet Jolene 1 ze względu na osprzęt w dobrej cenie. Northtecy to chciałbym mieć jakieś nowe doświadczenia na nowych kołach 27,5 lub 29er i piszę do was czy jest sens przesiadki na większych kół (wiem manewrowanie jest trudniejsze). Dziękuję

Napisano

To prawda też ciekawy i już wcześniej myślałem i to co w porównaniu Northtec tylko różnicą o 100zł mniej. Tylko trzeba spytać czy mają rozmiar 19  lub 20,5 cali (trochę za duży). Więc dowiem się wkrótce

Napisano

Jolene to rower w bardzo dobrej cenie, rozmiar powinien być odpowiedni, jeśli nie potrzebujesz dużych kół, to warto go brać.

Ja przy wzroście 182 cm nie zauważam potrzeby przesiadki na duże koła (a na pewno nie na 29er) .

Napisano

To prawda Romet ładnie reprezentuje sprzęt, ale nie ma u mnie w okolicy coś sprawdzić żeby zobaczyć jaka jest dobra rama 20 albo 18 cali przy moim wzroście 176cm. Więc jaką proponujesz?

Napisano

A mógłbyś uzasadnić dlaczego 18 a nie 20 ? bo według producenta jest mi najbliżej 20 więc jestem ciekaw? już w tej chwili rozmawiałem z kolegą i mają do sprzedania za 2799zł więc już spuszczają ceny. Więc dobra okazja?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...