jarosekk Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Witam wszystkich. Mam problem z moim już paroletnim rowerkiem ( Kross Hexagon V6 bodajże 2008 czy 09'r.) a konkretnie z jego amorkiem. Ważę ok. 95-100kg, ale od dłuższego czasu martwi mnie straszne piszczenie amortyzatora po jego naciśnięciu. Amortyzator nie dość, że wciska się z duzym oporem ( prawdopodbnie przez to, że już trochę jest suchy ) to dodatkowo strasznie piszczy i skrzypi. Niestety suchy może być przez to, że stał cały zeszły rok i obecną zimę nie zabezpieczony zbytnio w blaszaku z powodu mojego wyjazdu za granicę. Byłem przed wyjazdem u lokalnego "speca" od rowerów i powiedział mi, że sam niestety nic z tym nie zrobi. Nasmarował jedynie i coś tam pogrzebał, ale amorek już wysechł. Powiedział, że winowajcą może być sprężyna. Pytanie tylko czy to rzeczywiście może być to ? I czy taką sprężynę można gdzieś jeszcze dostać oraz czy jej wymiana jest skomplikowana ? Pozdrawiam
Bartek3033 Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 a przypadkiem w xcr nie jest elastomer zamiast sprezyny?
jarosekk Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Niestety nie mam pojęcia. Szczerze to nie znam się zbytnio na budowie
Fenthin Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.