talento259 Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Witam! Mam taki oto problem; Podczas wyciągania siodełka, w celu jego podwyższenia, sztyca otarła się (???) . Wszystko jest na zdjęciach. Powodem na pewno było błoto/piach w ramie (w tym otworze do którego wchodzi sztyca siodełka). Problem jest tu: Jestem strasznym pedantem i chciałbym się tego pozbyć. Czym mogę to pomalować/zakryć? Mam "szprej" czarny mat, ale nie widzi mi się, aby się to pokryło, a nie wspominając już o wytrzymałości lakieru. Myślałem jeszcze nad taśmą izolacyjną ale nieładnie by to wyglądało. Aha, i jeszcze jedno: Jak w przyszłości zapobiec takim "przygodom"?? Fotki: (KLIKNIJ BY POWIĘKSZYĆ)
Dudi353 Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Lepiej nie maluj żeby nie zwiąkszyć grubości sztycy z wiadomym skutkiem Żeby coś takiego nie powstawało musisz posmarować sztycę cieniutką warstwą smaru i nie przestawiać gdy jest zapiaszczona
talento259 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 Okej, też myślałem żeby posmarować, lecz czy nie będzie opadać siodełko gdy usiądę? Zwykły towot, oliwa czy smar do łańcucha, może być?
Schwefel Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Smar można dać ale po to żeby sztyca się nie zapiekła. Na to nie pomoże. Na to są tylko 2 rady, albo ustawić raz a dobrze wysokość albo kupić sztycę niemalowaną. Może być najtańszy zoom albo anodowany Thomson.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.