Skocz do zawartości

[sztyca] Farba się starła?

talento259

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam taki oto problem; Podczas wyciągania siodełka, w celu jego podwyższenia, sztyca otarła się (???) . Wszystko jest na zdjęciach. Powodem na pewno było błoto/piach w ramie (w tym otworze do którego wchodzi sztyca siodełka). Problem jest tu: Jestem strasznym pedantem i chciałbym się tego pozbyć. Czym mogę to pomalować/zakryć? Mam "szprej" czarny mat, ale nie widzi mi się, aby się to pokryło, a nie wspominając już o wytrzymałości lakieru. Myślałem jeszcze nad taśmą izolacyjną ale nieładnie by to wyglądało. Aha, i jeszcze jedno: Jak w przyszłości zapobiec takim "przygodom"??

Fotki:

99364344254911742811_thumb.jpg

(KLIKNIJ BY POWIĘKSZYĆ)

24446629549766041589_thumb.jpg

Napisano

Lepiej nie maluj żeby nie zwiąkszyć grubości sztycy z wiadomym skutkiem ;) Żeby coś takiego nie powstawało musisz posmarować sztycę cieniutką warstwą smaru i nie przestawiać gdy jest zapiaszczona :)

Napisano

Smar można dać ale po to żeby sztyca się nie zapiekła. Na to nie pomoże.

Na to są tylko 2 rady, albo ustawić raz a dobrze wysokość albo kupić sztycę niemalowaną. Może być najtańszy zoom albo anodowany Thomson.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...