Skocz do zawartości

[Pedały Crank] Podróbka osłon Shoe Shields

mfsn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wystarczy wyciąć z blachy nierdzewnej prostokątne blaszki z dwoma dziurami i ściętymi rogami :) Nie ma sensu bawić się w jakieś schematy, a tym bardziej naśladowanie kształtu oryginalnych podkładek, bo blacha nierdzewna jest miększa od tej oryginalnej w podkładkach i każde wycięcia (jak w oryginałach) znacznie skraca żywotność takich podróbek. Wiem bo jeżdżę na Crankach od 40 tys. km, a od 25 tys. km na podkładkach własnej roboty :)

Chyba, że w butach masz niski bieżnik to musisz zrobić te podłużne otwory lub użyć cieńszej blachy, żeby był lepszy kontakt z pedałami.

Napisano

Te schematy to też chciałem dla potomności ;)
Nie chodzi mi o kasę a o porobienie czegoś samemu.
Więc jak komuś by się chciało odrysować, opisać i wrzucić to by było zaj...cie :thanks:

PS. Obecnie czekam na Cranki EB3,
mam zamiar dobrać jeszcze buty Shimano M088.

• Mod Team
Napisano

jak nie czujesz  się na siłach, to na allegrze chodzą takie podróbki wycinane na cnc za 20zł

14.90 zapłaciłem za podkładki pod Cranki produkcji Sidi - nie są co prawda tak finezyjnie powycinane, ale swoje zadanie spełniają :)

Napisano

W prawdzie moje podkładki by CB już trochę przejechały więc mogły nieco utracić na pierwotnej formie ale jeśli Cię to interesuje mimo wszystko to chętnię pomogę. Napisz tu lub via PW jak się do tego zabrać... forma z plasteliny? ;)

Napisano

W prawdzie moje podkładki by CB już trochę przejechały więc mogły nieco utracić na pierwotnej formie ale jeśli Cię to interesuje mimo wszystko to chętnię pomogę. Napisz tu lub via PW jak się do tego zabrać... forma z plasteliny? ;)

Odrysować na kartce papieru i opisać w milimetrach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...