Friktus Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Jak w temacie. Dzieje się tak gdy z przodu dam łańcuch na najwyższą zębatkę, to wtedy na dolnym kółku przerzutki łańcuch spada w bok. Wszystko było ok wcześniej, aż nagle łańcuch mi spadł z przodu, założyłem go, dojechałem do domu bez problemu i na drugi dzień po chwili jazdy już ten problem się pojawił.
seraph Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Sprawdź czy hak tylnej przerzutki nie jest krzywy. W ogóle czy jest prosto od wózka po hak. Jakiś człowiek kiedyś pisał już o czymś takim i właśnie to się okazało.
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2013 Mod Team Napisano 11 Lipca 2013 Na jakim przełożeniu jedziesz wtedy ? Kółeczko nie jest już zużyte ? wszystko proste?
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2013 Mod Team Napisano 11 Lipca 2013 Bezzębna kółko może być przyczyną. Jeżeli konkretny przebieg to wymień, koszt niewielki.
Friktus Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 Hak tylnej przerzutki jest krzywy. Jak go wyprostować ?
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2013 Mod Team Napisano 14 Lipca 2013 Działając nań siłą kinetyczną, raczej nie udarową z wektorem przeciwnie skierowanym niż siła zginająca. A po polsku hak ma być prostopadły do osi koła i zarazem równoległy do osi roweru. Jeżeli jest bardzo wygięty, lepiej kup nowy, bo to jest alu i to sie lubi łamać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.