Skocz do zawartości

[łańcych] POMOCY jaki łańcuch dobrać

Adam96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem z doborem łańcycha ostatnio kupiłem nowy Shimano HG 40 po założeniu okazało się, że przeskakuje na kasecie dziwna sprawa bo taki miałem od orginału. Jak zakładam stary wszystko gra jak nowy przeskakuje i próbuje wskoczyć na wyższą kasetę.
Mój napęd 8 rzędów
przerzutka tył Shimano Deore M591 (wcześniej miałem Alivio w nowszej wersji ale na deore bez różnicy)
kaseta Shimano Alivio CS-HG40 aw

Jak dobrać odpowiedni łańcuch i jaki by pasował ?

Napisano

inaczej, można dać nowy łańcuch do starej kasety pod warunkiem, że kaseta nie jest zajechana :)

tutaj ewidentnie kaseta nie chce już przyjąć nowego łańcucha więc czeka Cię też jej wymiana

• 4 tygodnie później...
Napisano

dzięki za odpowiedźi

Witaj;

W praktyce z łańcuchem jest tak, że po założeniu trzeba na nim troszkę przejechać. Żadna wymiana kasety...

No chyba, że masz wytarte zęby, ale to widać gołym okiem. Łańcuch się odpowiednio rozciągnie i wszystko będzie git.

No chyba, że nie masz co z pieniędzmi robić ... to kup nową kasetę

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Jaasne... tylko że np. przy terenowym podjeździe jak przeskoczy to można sobie zęby wybić.

Myślisz ze czemu przeskakuje? Właśnie dlatego że zęby kasety są wytarte przez stary, rozciągnięty łańcuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...