TheArt Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Gdzie Ty biegasz tą swoją wyobraźnią ? Po rowerach za 10k + ? Ale nawet te tańsze też przecież, za 2500 można mieć naprawdę porządnego Krossa, przeglądnąłem forum i na pierwszy rzut było 18 pozytywnych opinii i 2 partaczy którym się rama złamała, cóż rama może się złamać nawet w carbonach, ja tam opieram się na tysiącach opinii w necie.
Rades Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 To pewnie dlatego wielu zawodników jeździ na Krossach w xc czy marathonach. Żal. Ziomki mają Krossy i porównywać do nich te całe integrale to jak porównywać fiata 126P do Merca, będzie fajny i nietypowy, nawet mało pali ale z autem do jazdy wyczynowej ma niewiele wspólnego. Krossem za 1300 to po bułki a nie na maraton. To tak jakbyś zamiast bolidu AMG W04 na wyścig Formuły 1 startował z Mercedesem Coupe klasy C:)
kaeres Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Ale nawet te tańsze też przecież, za 2500 można mieć naprawdę porządnego Krossa, przeglądnąłem forum i na pierwszy rzut było 18 pozytywnych opinii i 2 partaczy którym się rama złamała, cóż rama może się złamać nawet w carbonach, ja tam opieram się na tysiącach opinii w necie. Za tą kasę to mam dwa rowery, których tak szczerze nienawidzisz a na które nie ma nawet 2 złych opinii.
CokupicCC Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Za tą kasę to mam dwa rowery, których tak szczerze nienawidzisz a na które nie ma nawet 2 złych opinii. Dokładnie. Ktoś kupujący Lazaro z góry wie, że na starcie do wymiany chwyty i siodełko, reszta? do czego tutaj się przyczepić?
TheArt Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Dokładnie. Ktoś kupujący Lazaro z góry wie, że na starcie do wymiany chwyty i siodełko, reszta? do czego tutaj się przyczepić? Do niczego, kupując budżetówkę masz budżetówkę, ktoś kto kupuje Lazaro musi to wiedzieć. Kross to sprawdzona i pewna marka, przez znawców tematu chwalona, Integral to ekonomiczny wyrób który nie ma opinii z prostej przyczyny, jak ktoś zna się na rowerach to tego nie kupi. Zresztą gdyby było inaczej to używane krossy nie schodziłyby za równowartość dwóch nowych Lazaro.
CokupicCC Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Szukałem tematów o pękniętych ramach w Lazaro/Kands i nie znalałem,rowerów sprzedali dość dużo a więc opinię mogli sobie wyrobić. Idąc do sklepu gdze stoją Krossy, Kellyse itp i pytając sprzedawcę o Lazaro/Kands wiadomo jaką dostaniemy odpowiedź, że go g... a dlaczego? bo nie są w stanie go sprowadzić. Inna sprawa to to, że jeżeli ktoś kupuje nowego Krossa za x złotych to nie znaczy, ze musi go sprzedać dużo poniżej ceny nowego Lazaro. To jest jak z samochodami, droższy nigdy nie znaczy lepszy i przykładów jest mnóstwo podobnie może być tutaj. Cięcie po kosztach na pedałach, chwytach, siodełku to nie tak dużo... - reszta jest raczej identyczna jak w innych rowerach, z tym, że tam np Kross daje swoją naklejkę...
PjeseczeQ Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Kross... Chwalona marka ? No nie za bardzo. Level A6 czy A8 które pękają na maratonach czy podczas bardziej agresywnej jazdy terenowej to chyba nienajlepszy przykład... Jakbym miał 2500,- to bym szukał Author'a/Meridy/Cube'a, a nie Kross'a.
Rades Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 The Art ale ty ciągle mówisz o KROSS-ach z górnej półki za 2500 wzwyż a jeśli ktoś chce tyle przeznaczyć na rower crossowy to dla niego KANDS nie będzie pierwszym wyborem ale co innego jak się ma do wydania 1200 zł bo dobrego KROSS-a w tej cenie nie kupisz. Najbardziej do niezaakceptowania KANDS jest chyba dla sprzedawców w sklepach stacjonarnych bo im takie Meridy 5V/10V pozostawały czy apropo krossa Evado 1.0/2.0 A co do samego Krossa to była przecież marketowa marka, która zaczynała prawie tak jak Kands
PjeseczeQ Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Zwróć uwagę, że jak idziesz do salonu to dostajesz do takiego Evado 1.0 jakieś akcesoria za frajer + jak dobrze pójdzie to rabacik + gwarancja na miejscu i wsparcie. Dla mnie się to bardziej liczy...
TheArt Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Wy się znacie a ja opieram się na opiniach z neta i do mnie to przemawia. Wolałbym za te 1200 kupić jednak Krossa niż Lazaro, jakoś ta marka kojarzy mi się z czymś sprawdzonym i pewnym. Ale to moja opinia.
kaeres Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Jedni chcą gratisów już w cenie, inni wolą za to lepszy osprzęt. Widzę, że dyskusja totalnie się nie klei bo wygląda jak kłótnia pomiędzy miłośnikiem kota i psa.
Rades Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Z tą gwarancja w i wsparciem w sklepie to różnie bo są takie, ze wcisną a w razie usterki będą się upierać, że to z twojej winy, albo coś w stylu jak nie umiesz to na rower nie wsiadaj i jeszcze Cię zbluzgają a za naprawę skasują. Ja KANDS-a nie mam ale też złego słowa nie powiem bo jakby nie patrzeć ożywienie na rynku jest, zadowoleni rowerzyści są a rowery budżetowe uznanych marek tańsze:)
Hydranto Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 W zeszłym roku zakupiłem Unibika flasha, to ze względu na gotówkę jaką w budżecie rodzinnym mogłem wydać na nowszy rower. Do dziś wymieniłem opony, pedały, sztyce, dołożyłem pełne błotniki i mi to wystarcza, nie każdy jeździ na wyścigi. Od zeszłego roku przejechałem 4,5kkm, oczywiście regularnie jest konserwowany i smarowany.
Kranczi Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Wy się znacie a ja opieram się na opiniach z neta i do mnie to przemawia. Wolałbym za te 1200 kupić jednak Krossa niż Lazaro, jakoś ta marka kojarzy mi się z czymś sprawdzonym i pewnym. Ale to moja opinia. To moze zamiast sie opierac na internecie nabierz troche praktyki i fachu w realnym swiecie, nie przed komputerem. Owszem Kross jest dobry sam mam i jest wygodny, naped dobrze, szybko i plynnie sie zmienia ale panie! To nie samochody ze kazdy produkuje swoje czesci! To firmy sprowadzaja z chin czesci tej samej marki typu Shimano i wsadzaja je do swoich rowerow! Kross moze miec jedynie mocniejsza rame, kiere czy stery.. Inne rzeczy typu piasta. suport czy tez inne to jest wszystko robione przez wielkie fabryki i rozdawane do nastepnych wielkich fabryk, gdzie rowerki sa skladane.. Co do Kandsa to jesli jest tanszy od Krossa a ma podobny, moze troche gorszy osprzet to bym wybral Kandsa, ale to bardziej dla niedzielnych jezdzcow bo wiadomo ze lepiej doplacic i miec lepszy osprzet, bo co jak co ale mialem juz Tourneye i myslalem ze mnie szlak trafi.. A i jeszcze jedno. Skoro Kross i Lazaro maja taki sam osprzet lecz Kross jest drozszy to sam osobiscie wybralbym Lazaro. Pozdrawiam
TheArt Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 A i jeszcze jedno. Skoro Kross i Lazaro maja taki sam osprzet lecz Kross jest drozszy to sam osobiscie wybralbym Lazaro. Pozdrawiam Ale raczej Krossa z tak budżetowym osprzętem jak w Lzaro czy Kandsie się nie kupi, dokładnie nie wiem ale Kross zaczyna od LXów wzwyż.
Piehursson Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Oj kolego widzę, że temperatura i nadmiar słońca podziałały na Twoją wyobraźnię.... popłynąłeś Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... uśmiałem się jak nigdy Ktoś Ci już zwrócił uwagę więc ja się też przyłączę... nie wiesz , to się nie wypowiadaj bo póki co farmazonisz aż miło.
Rades Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 myślałem że z krzesła spadne:D Kolego o jakich ty rowerach i jakiej firmy mówisz bo Kross z osprzetem to zaczyna od.... Turneya:D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.