Norcon Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Witam, poszukuje crossa do max 1400. Będzie to mój pierwszy cross po przesiadce z MTB. Z różnych opinii wybrałem kilka modeli i chciałbym, aby doświadczeni użytkownicy forum pomogli mi w ostatecznym wyborze. Oczywiście proszę o inne propozycje, jeśli moje typy są nienajlepsze. Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc. Unibike Flash GTS 2012 Integral V3 Kross Evado 1.0
seraph Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Tylko Integral ma napęd 3x8, czyli kasetę zamiast wolnobiegu i ogólnie lepszy osprzęt. Tylko hamulce w nim są "takie sobie", ale na leśnym szlaku i asfalcie spokojnie dadzą radę. Ramą też się co martwić nie ma, że niby nie markowa jakaś. Na forum jest masa opinii o tym rowerze i ludzie sobie chwalą nawet szersze opony pakują i więcej w terenie jeżdżą niektórzy...
Piehursson Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 W tej cenie jeśli chodzi o relację cena/osprzęt dwa godne uwagi rowey Lazaro Integral V3 lub Kands Maestro Wymienione przez Ciebie Evado i Flash są kiepsko wyposażone
Norcon Napisano 2 Lipca 2013 Autor Napisano 2 Lipca 2013 1,84 i 86kg. Chociaz nad waga pracuje Generalnie nie mam duzych wymagan, ma byc do ww. kwoty i solidny.
kaeres Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Kross Evado 1.0 to lipa pod każdym względem. Nawet takim, że od razu tracisz gwarancję bo ważysz 86kg + rower z 15kg Masa kolarza do tego roweru nie może przekraczać 85kg (wiąże się to z gwarancyjnym wymogiem iż całkowita masa rowerzysty wraz z rowerem to max 100kg). Unibike spoko. Ale Lazaro Integral V3, Kands Maestro są znacznie lepsze.
Cirdanos Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Widzę, że jesteś podobnych "gabarytów" co ja. Wybrałem Kandsa Maestro (już do mnie jedzie ), biały, rama 21'. Z tego co porównywałem i z tego co mi pomogli ludzie z forum jest on jednak konkurencyjny tylko z Lazaro Integral V3. Jednak to Kands mi się bardziej podobał wizualnie i to on trafi w moje rączki.
Norcon Napisano 2 Lipca 2013 Autor Napisano 2 Lipca 2013 Chyba wybiorę lazaro w takim razie, chociaż ten kands ma to "coś".
TheArt Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Kross Evado 1.0 to lipa pod każdym względem. Nawet takim, że od razu tracisz gwarancję bo ważysz 86kg + rower z 15kg Masa kolarza do tego roweru nie może przekraczać 85kg (wiąże się to z gwarancyjnym wymogiem iż całkowita masa rowerzysty wraz z rowerem to max 100kg). Unibike spoko. Ale Lazaro Integral V3, Kands Maestro są znacznie lepsze. Cóż z Lazaro też przekroczy 100kg.
PjeseczeQ Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 http://rowerykands.pl/rowery/8-kands-maestro-men-28.html stówka więcej niż za Integrala, a IMO ładniejsze malowania, piasty shimano i suntour NVX są warte tych 100,-
TheArt Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 http://rowerykands.pl/rowery/8-kands-maestro-men-28.html stówka więcej niż za Integrala, a IMO ładniejsze malowania, piasty shimano i suntour NVX są warte tych 100,- Według mnie biały Integral jest o wiele piękniejszy.
Bartekl Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 O gustach się nie dyskutuje. Porozmawiajmy merytorycznie. Czy faktycznie amortyzator jest lepszy w kandsie i czy piasty też są lepsze?
PjeseczeQ Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 1. Tak, amortyzator zdecydowanie lepszy, chociaż w Lazaro za dopłatą można mieć ten sam. 2. Piasty też są lepsze, chociaż jakieś wielkiej różnicy to nie ma. Natomiast Kands ma jeszcze stockowo lepsze pedały i podobno dostarczany jest wyregulowany w 100%, a w Lazaro coś tam trzeba poprawiać jeszcze.
PjeseczeQ Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Budżetowe tak jak całe te Kandsy/Lazaro. A przepraszam, jest jednak Alivio (mimo, że np. korba bez octalink jeśli dobrze pamiętam), ale nic więcej. Nie aż tak żeby się jeździć nie dało, ale właśnie chwyty i siodełko to idealny przykład bardzo mocnego cięcia kosztów. W końcu co byście chcieli za 1100 ? Obręcze Alexrims, opony Schwalbe, siodełko od Selle Royal... ? Tak się nie da.
CokupicCC Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Ale jeżeli ktoś ma 1000zł to nie kupi roweru za 2000zł no i trzeba wybrać rozwiązanie bardziej budżetowe i z czasem powymieniać sobie to co trzeba na to co chcemy.
Kranczi Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Osobiscie wzialbym Kandsa, nie tylko ze wzgledu na malowania, bo co prawda to prawda ze o gustach sie nie dyskutuje, tylko po prostu ma ciut lepszy osprzecik
Rades Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 ciut lepszy osprzęcik...... który za dopłatą może być i w lazaro i wyjdzie na to samo więc kwestria malowania i ramy bo Kandsa 17/18 nie widziałem a na 170 cm 19" za dużo jednak.
TheArt Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Moim zdaniem ta cała firma to pseudorowery a osprzęt Alivio to budżetówka. To już taniej będzie doszporować i kupić porządny rower typu Kross z porządnym osprzętem albo samemu złożyć rower.
kaeres Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Porządny rower typu Kross (mówisz o firmie) ? Przeglądnij to forum co się dzieję z ich chińskimi ramami, obręczami kół. Levele nawet A8 się łamią, Transom strzelają obręcze. Ten producent jedynie składa części zrobione w chinach, które są malowane na ich zlecenie. Kiera wówczas kosztuje 100zł, a powinna 30zł, siodełko kolejne 100zł a powinno też z 30zł. Sztyce, mostki - z najtańszych chińskich gówien sygnowane jedynie ich logo (piszę o porównywalnych cenowo modelach z Maestro czy Integralem). Jeżeli o alivio mówisz budżetówka to sprawdź co masz w Evado 1.0 (bo niestety tańszego męskiego crossa nie mają).
PjeseczeQ Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 W sumie się nie dziwię koledze @2x up, tylko troszkę za nerwowo. Sam szukałem cross'a w podobnym przedziale cenowym ale wolałem coś sprawdzonej marki z dobrymi chwytami/siodełkiem itd. już na start kosztem gorszego osprzętu, który i tak na razie mi wystarcza. Nie każdy chce rower z allegro jechany po kosztach jak tylko się da, żeby wsadzić Alivio koniecznie. Jak coś pierdyknie, to ciekawe czy będziecie z takim zadowoleniem rozkręcać, pakować i wysyłać do transroweru na gwarancję. Każdy ma swoje priorytety i tyle.
TheArt Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Porządny rower typu Kross (mówisz o firmie) ? Przeglądnij to forum co się dzieję z ich chińskimi ramami, obręczami kół. Levele nawet A8 się łamią, Transom strzelają obręcze. Ten producent jedynie składa części zrobione w chinach, które są malowane na ich zlecenie. Kiera wówczas kosztuje 100zł, a powinna 30zł, siodełko kolejne 100zł a powinno też z 30zł. Sztyce, mostki - z najtańszych chińskich gówien sygnowane jedynie ich logo (piszę o porównywalnych cenowo modelach z Maestro czy Integralem). To pewnie dlatego wielu zawodników jeździ na Krossach w xc czy marathonach. Żal. Ziomki mają Krossy i porównywać do nich te całe integrale to jak porównywać fiata 126P do Merca, będzie fajny i nietypowy, nawet mało pali ale z autem do jazdy wyczynowej ma niewiele wspólnego.
kaeres Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Gdzie Ty biegasz tą swoją wyobraźnią ? Po rowerach za 10k + ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.