Skocz do zawartości

[2000zł] STUNT

Cr4Zz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Jestem nowy na tym forum, i chciałbym was się poradzić od jakiegos czasu ok.5 miesięcy zaczałem ćwiczyć stunt na zwyklym rowerze mtb z normalna ramą na sztywnym widelcu.Planuje jakoś niedługo kupić nowy rowerek do stuntu, najlepiej żeby był nowy z gwarancja. Czy coś za cene 2000zł kupie dobrego, żeby po sezonie nie wymagało dużego wkładu finansowego. Dodam, że mam 180cm wzrostu i waże 87kg :) Pozdrawiam i czekam na propozycje sprawdzonych rowerów.

Napisano

Sory nie dodałem, że chodzi mi o rower z przerzutkami :) Ale dzieki za checi, czekam na dalesze propozycje.

• Mod Team
Napisano

Sory nie dodałem, że chodzi mi o rower z przerzutkami :) Ale dzieki za checi, czekam na dalesze propozycje.

To sie zdecyduj czego chcesz. Jak akrobacje (Dirt/Street) to nie przerzutki. Po pierwsze nie są potrzebne, po 2 łatwo je rozwalić podczas katowania.

Napisano

Wydaje mi się, że jak na początek mojej kariery ze stuntem lepiej z przerzutkami, chociaz sie bardzo nie znam.Rower bedzie używany tylko do stuntu stoopie, jazdy na tylnim, nogi na kiere itp.Nie znam się dobrze na częściach itp, także Prosze o dobra rade :D

Napisano

z tego co widzę to składak by się nadał, bo chcesz stuntować a nie wiesz nawet jak to nazwać... a na rowerze '' z przerzutkami '' się stuntuje... oczywiście można i bez ale to kwestia gustu, z przerzutkami lepiej, bo można dostosować łatwo i nie wadzi... jak mówiłem

KROSS SIGN DS lub DS 2

Napisano

Mówie nie znam się na wszystkich nazwach :D Stunt do bedzie dirt/street bardziej? A i gdzie ten rower moge kupic jakas strona z dobrym sklepem rowerowym?

Napisano

A powiedz mi kolego bo z tarczowkami sie jezdzi trudniej na tylnim bo maja lepsze hamowanie? Czy to kwestia przyzwyczajenia?

Napisano

Nie jeździ się trudniej, jednym palcem trzyma się klamkę i leciutko się tylko pyka, na tarczówkach jest łatwiej cokolwiek zrobić bo większa siła hamowania i jak skrzywisz lekko obręcz to możesz hamować nie to co na v-brake

Napisano

Czyli polecasz w 100% kross sign ds 2 ? Ciezko jest go gdzies dostac bo na allegro z 2/3 rowery do wyboru :) A chcialbym cos bardziej na raty :)

Napisano

nie patrz tylko na allegro... ja krossa A3 wyczaiłem na raty za 1900 w przecenie, w sumie na raty (2lata) wychodzi chyba 2250zł, a cena katalogowa to 2200, wystarczy dobrze poszukać

Napisano

OK, a jezeli chodzi o rowerki to zastanawialem sie jeszcze nad Author a gang i Giant brass 2 cos moze z tego by bylo lepsze czy zostac przy ds2 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...