Kiciok Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Odkręć i zmierz oś, potem zamawiaj suport... nie bądź w gorącej wodzie kąpany.
MRAF Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 to dopiero za ponad tydzień bym mógł zrobić.. Dobra, coś wykombinuję, ale powiedz czy stalowy czy aluminiowo-stalowy ten suport.
Kiciok Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Nie masz znajomych? Zadzwoń, popytaj, na pewno ktoś takie klucze ma... Gdybyś mieszkał troszkę bliżej, to bym pomógł, sprzętu mi nie brakuje. Stalowy czy alu? IMHO obojętnie...
MRAF Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Ehhh... Mam klucze... Odkręciłem śrubę a korba nie chce wyjść. Co mam zrobić krok po kroku bez tego ściągacza i tak dalej?
Kiciok Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Bez ściągacza? Niewiele... Możesz spróbować wybić korbę, bijąc młotkiem przez drewniany kołek, możliwie najbliżej osi suportu, ale jest to niebezpieczne dla ramy, korby i... Twoich rąk
MRAF Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 Facet w serwisie pożyczył mi ściągacz do domu Dodatkowo za 50zł mam: nowy suport z Accenta (wie ktoś może jaki to jest suport? Bo pewnie troszkę lepszy niż te z Nexo), korbę, co prawda używana, ale stan dobry, tylko muszę obie lakierem potraktować, bo moja jest szara a ta srebrna, demontaż starych części montaż nowych I tak dalej Więc wydaje mi się, że jestem na czysto.
Kiciok Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Zależy jaki to dokładnie model suportu. Stan dobry? Rozumiem, że patrzysz na zęby, a nie stan ogólny? Jakiej jest marki?
mklos1 Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 @@MRAF, Podziel się fotkami, bo cena serwisu rzeczywiście niezwykle atrakcyjna.
MRAF Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Napisano 26 Czerwca 2013 Potem fotkami się podzielę Suport jest nowiutki. Korba używana, ale i stan ogólny i zęby są w dobrym stanie. Sam suport to koszt chyba 33zł, z czego korbę dał mi facet za 10, to razem 43. Lecz, że jestem jego stałym klientem i nawet podaje mi rękę na powitanie, to zapytałem czy do "pięciu" od razu mi wmontuje - a ten się zgodził. DobreSklepyOlimpijczym Rowery - od Pana Romanika na Mickiewicza w Wałbrzychu (podobno najlepszy serwis w Wch) EDIT: nic nie wyszło ;/ Połamali dwa klucze bo tak jest zapieczony suport ze strony prawej korby... Co prawda nic za to nie chcieli ale też nic nie zrobili. Musiałem iść do innego serwisu by zrobili to pilnikiem i brzeszczotem, a do kolejne 20zł... :/ A suporty to BB-40.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.