Skocz do zawartości

[Przerzutki tył ] SHIMANO Acera M390

AtomXB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co sądzicie o tych przerzutkach ?? 
Używał bym je do takiej raczej spokojnej jazdy ale czasami do jakiejś jazdy z schodów , uwaga teraz coś wariackiego naprzykład też do skoków z chodnika i tym  podobne :)
Nie pisać mi abym dołożył i kupił taki czy taki tylko chce się dowiedzieć co sądzicie o tych przerzutkach :)

Napisano

"Sądzenie" o tych przerzutkach sprowadza się do podpisania się pod informacją od producenta: sprzęt do jazdy rekreacyjnej. 

Nawiązuje stylistycznie do wyższych modeli. Poprawne działanie, obsługa napędów 3x9 co dla tak niskich grup nie jest dobrym pomysłem. O trwałości nie można za wiele powiedzieć bo to nowy wypust.

Napisano

To nie jest rower rekreacyjny więc średno pasuje do takiego zastosowania. To raczej nie jest jednak problem - można podmienić i zamontować coś mocniejszego i bardziej kompatybilnego z użytkowaniem. Przydałaby się przerzutka z któtkim lub średnim wózkiem.

Napisano

2i regulaminu

Aha rozumie ale dla mnie takiego naprawdę laika który naprawdę by sobie spokojnie jeździł no wiesz o czym mówię tak jak już piszę 4 raz czasami jakiś znajz z schodów lub skok z krawężnika to ten rower mi w zupełności wystarczy i reszta roweru jest OK ? :)

Napisano

Czego od nas oczekujesz? Tego, że ci powiemy "masz zajefajny rowerek"? Powtórzę za Tobo - twój rower nie został zaprojektowany do jazdy, którą chcesz uprawiać. Rozprawianie w tym kontekście o Acera M390 jest jak rozcieranie w palcach imponderabiliów.

Napisano

Czego od nas oczekujesz? Tego, że ci powiemy "masz zajefajny rowerek"? Powtórzę za Tobo - twój rower nie został zaprojektowany do jazdy, którą chcesz uprawiać. Rozprawianie w tym kontekście o Acera M390 jest jak rozcieranie w palcach imponderabiliów.

Spokojnie chce się dowiedzieć czy ta wymiana przerzutek będzie niekonieczna przy mojej jeździe  czy tylko będzie konieczna wtedy jak będę chciał skakać z schodów , ostrej jazdy po miescie i tak dalej .

Napisano

Ten rower jest do dirtu - zamiast pisać co to jest najlepiej jak sprawdzisz sam. Ani geometria, ani waga, ani konfiguracja napędu (jedna zębatka przód, kaseta o bardzo małym zakresie, nawet rowery szosowe mają obecnie bardziej "miękką" górę) nie za bardzo umożliwiają komfortowe poruszanie się w ogólnie pojętym terenie na dłuższych dystansach. Przerzutka z tyłu do tego zastosowania jest dobrana nieodpowiednio i tylko dlatego taka bo producent potrzebował tańszy komponent w rowerze za taką kwotę.

• Mod Team
Napisano

Tego, że ci powiemy "masz zajefajny rowerek"?

Przywołuje do porządku natentychmiast ...

Autor pisze ze rower dostał, nie kupił wiec to nie był jego świadomy wybór. Jeżeli on ma tyle wspólnego z dirtem co Kazik z samochodami drogimi, czyli nic, to taka przerzutka niczemu szkodzić nie będzie, bo i tak będzie jeżdżony spokojnie o ile sie nie mylę.

Natomiast tobo doborze prawił, przy iście szosowej kasecie potrzeba krótkiego wózka przerzutki, można zastosować szosową nawet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...