Skocz do zawartości

[Siodełko] Selle Royal PU8549/Tz Concorde Kauflandu

terrago

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam następujący problem. Będąc ostatnimi czasy w Kauflandzie wpadło mi w oko coś takiego:

http://sprzedajemy.pl/selle-royal-sportowe-siodlo-concorde-czarno-biale-ergonomiczne,791421

Przymierzam sie do wymiany siodełka i cena 39 zł nie jest aż taka drastyczna (tym bardziej, że kolorystyka owego "gadżetu" też bardzo mi do obecnego roweru bardzo pasuje). Natomiast nie wiem jak jest z wygodą i komfortem użytkowania pod kątem MTB i dłuższych tras szosowych. Wyczytałem w internecie, ze jest to model Selle Royal PU 8549/T Concorde. Natomiast nie wiem, czy będzie wygodne. Na forum był już podobny wątek w zeszłym roku, natomiast nie dowiedziałęm się ttam w gruncie rzeczy nic ciekawego. 39 zł to w gruncie rzeczy nie tragedia, ale z drugiej strony wyrzucić 29 zeta po to, żeby leżało (bo moje obecne i tak okaże się wygodniejsze) też jest bez sensu. W razie czego czy jest jakaś sensowna alternatywa?

Przyczyny wymiany siodełka: bóle krzyża po ok 40-50 km (prawdopodobnie spowodowane pochyloną pozycją). Ból "czterech liter" pomimo stosowania spodenek z wkładką żelową. Oczywiście w miarę możliwości zależy mi na względnej cenie. Kolorystyka może być jak powyższe.

Pozdrawiam, M.

Napisano

Odpowiedź na Twoje pytanie jest jedna, prosta i niestety czasem dotkliwa dla portfela. Tyłek każdy ma swój własny, więc dopóki nie kupisz siodełka i nie sprawdzisz go, nie będziesz wiedział, czy jest wygodne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...