vxam Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Napisano 14 Czerwca 2013 Nie wiem nic o marce Futura, chociaż cena trochę zastanawia. Sprawdź skuteczność, tylko się za bardzo nie rozpędzaj w trakcie testów. hehe myślisz ze moze byc aż tak źle... Jęki w okolicach pedałów - stawiam na zużyty suport albo łożyska w pedałach domagające się smaru. a jak się dostać do tego łozyska od pedałów? Jest tam wybite oznaczenie producenta -OMEGA - pewnie jakaś wypasiona firma:)
zoomek Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Tu masz wyjaśnione z fotkami http://szosaimtb.blog.pl/2012/09/16/obsluga-lozysk-w-pedalach-platformowych/
vxam Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 dzięki, co do zmian w rowerze to wyszły pewne problemy ale zacznę od początku. Hamulce Futura wymienione i działają bardzo dobrze, przerzutka acera i manetki stefany też, łańcuch wyszyszczony - stery dokręcone i suport też (serwis). Teraz komfort korzystania z roweru zwiększył się bardzo. Ale nie było lekko.... Chciałem wymienić wolnobieg (dla świętego spokoju) i kupiłem klucz do wolnobiegu......oczywiście okazało sie ,że posiadam jakiś strasznie stary wolnobieg i klucz nie pasuje. Czy ktoś wie jak odkręca się takie stare wolnobiegi poprzedniej genereacji? Po za tym problem jest z przerzutką przednią bo nie widziałem jak to zainstalować i w serwisie powiedziano mi, że alivio które kupiłem to dolny ciąg a ja potrzebuje górny ciąg..... Jaką przerzutkę przednią kupić?
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2013 Daj zdjęcie bo jest kilka rozwiązań i do każdego inny klucz trzeba. Poza tym najpierw sie sprawdza co sie ma
vxam Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 Jutro wrzucę zdjęcie wolnbiegu, a co do przerzutki to się właśnie dowiedziałem że jest coś takiego dolny i górny ciąg.... zresztą polecana FD TY10 to też dolny ciąg. P.S. Może warto o tym dopisać do przyklejonego tematu: [Napęd]Wymiana napędu w kilku zakresach cenowych + przerzutki i manetki AKTUALIZACJA - żeby kolejny zielony nie popełnił błędu jak ja.
vxam Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Napisano 26 Czerwca 2013 Dodałem zdjęcie ale chybha nie o takie chodziło bo wolnobieg jest założony i nie widać środka na klucz Przekopałem trochę forum http://www.forumrowerowe.org/topic/77540-wolnobieg-starego-typu/ i tu jest zdjęcie takiego wolnobiegu jak mój. Tak więc schyba tylko młotek pomoże....chyba ze ktos ma innyy pomysł? A co do przerzutki to jaki konkretnie model polecacie z górnym ciągiem?
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2013 Aż tak trudno było zdjąć koło ??
vxam Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Napisano 27 Czerwca 2013 Jak byś widział moje boje i warunki przy składaniu do kupy wszystkiego bo byś sie nie dziwił ze to ostatnia czynność jaka chciałbym zrobić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.