lolytxd Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Cześć wszystkim Jaki polecilibyście rower w tym przedziale cenowym? Mieszkam w małym mieście, więc po mieście służyłby tylko do dojazdu na wieś, a tam bym jeździł po wałach, drogach gruntowych, wiadomo jak to na wsi Moje wymiary: wysokość: 180 cm wysokość kroku: 80 cm waga, nad którą będę pracował 90 kg Gdzieś wyczytałem, że najlepszym rozmiarem ramy dla mnie byłoby 18-19 cali. Jest coś godne polecenia? Jeżeli coś mam jeszcze dopisać czy skonkretyzować to piszcie Pozdrawiam
matpog Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Nowy czy używany? Poszukaj jakiegoś 29era, albo trekking, jeśli nie będzie to wymagający teren.
lolytxd Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Napisano 5 Czerwca 2013 Obojętnie czy nowy czy używany Teren aż tak bardzo wymagający nie jest. Ktoś mi zaproponował w wiadomości taki rower: http://www.pmbike.pl/kross-level-b4-2013
WaGiant Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Nie jestem przekonany czy potrzebny Ci 29er . To dość wyspecjalizowany sprzęt i nie jest wolny od wad . Normalny góral na kołach 26" będzie przy takim samym osprzęcie najczęściej tańszy . Przy swoim wzroście możesz śmiało jeździć na 26 " , na 29 też możesz . Nikt tak naprawdę nie wykazał wyższości rowerów 29cio calowych . No i pytanie zasadnicze czy potrzebujesz roweru MTB ? Jeśli nie zamierzasz jeździć w góry albo naprawdę trudny teren ( piach , błoto po oski ) równie dobry , a może nawet lepszy będzie rower crossowy ! Gdybym miał podpierać strona do której dałeś linka pokazałbym taki rower http://www.pmbike.pl/kross-evado-4.0-2013 Ale to tylko przykład roweru crossowego . Zobacz co jest w sklepach stacjonarnych i ew pytaj . W okolicach 2500 zł kupisz już przyzwoity rower .
lolytxd Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Napisano 5 Czerwca 2013 Nie no po górach nie zamierzam jeździć,tak samo jak w błocie po ośki. Szukam jakiegoś w miarę solidnego roweru. Zamierzam nim sporo kilometrów zrobić. Jak wygląda sprawa amorów i innych rzeczy w tym rowerze co podałeś. W miarę porządne są? W tym temacie Jestem zielony
WaGiant Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Za 2500 są już solidne rowery . Ale nie idealne . Jeden będzie miał lepszy amor , drugi lepszy napęd itd. Osprzęt tego roweru jest na dobrym poziomie . Amortyzatora nie znam wiec się nie wypowiem . Trzeba dowiedzieć się jaka masę jeźdźca akceptuje bo twoja zdaje się spora jest . O hamulcach też nic nie napiszę , ja jeżdżę na V kach . Ten rower to tylko przykład ! Przejrzyj oferty Unibike ( chwalone rowery ) , Gianta , Scotta , Meridy , Cube , Rometa , Authora , Kellysa ... Każdy z tych producentów robi rowery crossowe . W tym przedziale cenowym będą to przyzwoite rowery . Poszukaj rowerów z ubiegłego roku , będą tańsze . Te wszystkie uwagi odnoszą się i do crossów i do MTB ( bo nie wiem na co się zdecydujesz ) . Cross będzie lepszy na asfalcie , MTB na jakichś dziurawych czy kamienistych polnych ścieżkach . Na normalnych polnych , leśnych drogach oba dadzą radę . Nie będę wyszukiwał i polecał konkretnych rowerów bo mz rower trzeba kupić w sklepie stacjonarnym . Czyli najpierw zobacz co w ogóle możesz kupić , a później ew pytaj .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.