plonex12 Napisano 31 Maja 2013 Autor Napisano 31 Maja 2013 Tylko że nie każdy zachwyca się baranem, nie każdemu w terenie dobrze na mimo wszystko wąskich oponach, nie każdy lubi sztywny widelec, nie każdy lubi cantilevery tobo a ktory z tych rowerów bys mi polecił , bo tak jak juz doszlismy do wniosku , MTB bedzie najlepszy a oporcz tego moze sobie kupie jakaś kolareczke , jak już będę wiecej śmigac
MichaelD Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Za taką kasę na alu ramie dostajesz naprawdę porządny sprzęt i tu raczej ciężko wybrzydzać. Jeśli Ci się podoba a ten Fox można zablokować to czemu nie. A nuż zajdą zmiany i zapragniesz jednak więcej czasu spędzać w terenie. Teren terenowi nie równy. Taką przełajówką to raczej nie porządzi na kamieniach i korzeniach gdzieś w górach. To prawda, ale rowerem MTB nie będzie się jechało szybko i przyjemnie jak na rowerze szosowym, przełajowym czy nawet fitness bike. MTB - nie jest najlepszy i nie jest dobry do wszystkiego, tak samo szosa. Po to nastąpiła specjalizacja, aby danym typem roweru można było najbardziej efektywnie jechać. Autor wątku napisał ze chce jeździć głownie po drogach utwardzonych + czasami po lesie czy łąkach, tam rower przełajowy da rade. A gdy będą kamienie czy gałąź to robimy bunny hop czy bierzmy rower na ramię. Przełajówka na pewno nie sprawdzi się w ciężkim terenie, od tego są inne typy rowerów.
hokum Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Czasami chodzi mi po glowie wlanie taki typ roweru i z tego przedzialu cenowego. Moze taki 29er ze sztywnym widelcem.
MichaelD Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Czasami chodzi mi po glowie wlanie taki typ roweru i z tego przedzialu cenowego. Moze taki 29er ze sztywnym widelcem. To znaczy jakiego typu. Przełaj czy MTB ?
beskid Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 To prawda, ale rowerem MTB nie będzie się jechało szybko i przyjemnie jak na rowerze szosowym, przełajowym czy nawet fitness bike. Bardzo ciekawie to wszystko ująłeś i kto wie czy faktycznie jak inni sugerowali, mając taki budzet nie podzielić go na pół. Za część kwoty kupić np. coś w stylu tego Canyon'a 6.0 a za drugą właśnie maszynkę przełajową ale bardziej pod szosę.
MichaelD Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Bardzo ciekawie to wszystko ująłeś i kto wie czy faktycznie jak inni sugerowali, mając taki budzet nie podzielić go na pół. Za część kwoty kupić np. coś w stylu tego Canyon'a 6.0 a za drugą właśnie maszynkę przełajową ale bardziej pod szosę. Dzieląc budżet na dwie części, nie warto wtedy kupować przełajówki. Z powodu tej specjalizacji są one droższe niż, rowery szosowe. EDIT: Niektóre przełajówki mogą całkiem szerokie opony pomieścić (co w terenie, zwiększy komfort, własnościowi trakcyjne i ochronę obręczy). np. 47-622 Salsa Warbird http://fcdn.mtbr.com...iewed-image.jpg http://fcdn.mtbr.com...iewed-image.jpg
plonex12 Napisano 31 Maja 2013 Autor Napisano 31 Maja 2013 ok Zdecydowałem się właśnie na górala , na razie nie chce 2 rowerów kupować , jeżeli będzie taka potrzeba to najwyżej również zainwestuje w 2 rower , na razie chce kupić górala Polecacie coś innego niż tego Canyona 8.0 ? Co z reszta rowerów które dałem ?
Rulez Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 To super, znam takich którzy chcą się przymierzyć do roweru który kupują, a Ty do jakich należysz ?
plonex12 Napisano 31 Maja 2013 Autor Napisano 31 Maja 2013 To super, znam takich którzy chcą się przymierzyć do roweru który kupują, a Ty do jakich należysz ? heh , nom właśnie kurde też a canyon ,a tylko wysyłke ;/ , jak żyć?
rodszyld69 Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 a canyon ,a tylko wysyłke ;/ , jak żyć? http://www.forumrowerowe.org/topic/134900-4000-7000z%C5%82-rower-g%C3%B3rski/?hl=%5Bdo+7000%5D+mtb&do=findComment&comment=1267009
plonex12 Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Napisano 2 Czerwca 2013 qrde , a jak dalej nie wiem co kupić ....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.