sosin Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Cześć, Jak w temacie - orientujecie się gdzie na terenie Warszawy (w jakich sklepach) można testować siodełka marki Fizik i WTB? Moje obecne doświadczenie z siodełkami nie jest najlepsze i zważając na to, że każdy tyłek jest inny chciałem w końcu przetestować siodła przed zakupem i dobrać coś pod siebie zamiast kupować w ciemno. Obecnie jeżdżę na Selle Italia Prolink: http://cdn.mos.bikeradar.com/images/bikes-and-gear/components/saddles/1268219444914-y533h38650ax-399-75.jpg Kupiłem je w ciemno, producent podawał że to jedno z najbardziej komfortowych siodełek w ich linii. Na papierze wyglądało super bo czego to siodełko nie ma.... jest elastomer, żel, karbon i inne cuda ale niestety to cuda nie dla mojego tyłka. Po pierwszej jeździe w sezonie muszę zrobić tydzień przerwy i odczuwam dyskomfort nawet przy siedzeniu na miękkim krześle, ból doskwiera w miejscach kości kulszowych. Wydaje mi się, że siodełko jest po prostu za twarde. Oczywiście można się do niego przyzwyczaić, jednak dłuższa jazda ponad 50km nawet w środku sezonu również kończy się bólem. Pominę już kwestię, że jedna z rurek zgieła się, kiedy uderzyłem tyłkiem w siodło przy zaliczaniu półtorametrowego dropa... Tak więc chcę ponownie wymienić siodło, tym razem na model na który nie będę narzekać. Opinie o siodełkach Fizik mile widziane, zwłaszcza model Aliante XM.
deF Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Zestaw testowy WTB miał się jakiś czas temu pojawić w Sport Set (w czym miałem swój drobny udział ;-)), ale jeszcze nie miałem czasu tego zweryfikować. Również Spec w swoich co lepszych sklepach oferuje testowe siodełka, w Wawie w Airbike coś mieli w zeszłym roku (ale raczej z wysokich półek cenowych), u Speca fajne jest też to, że większość siodeł oferują w 3 szerokościach.
sosin Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 Dzieki za linka. Sklep Sport Set namierzyłem, z info na stronie wynika że mają WTB do testów, w sobotę to sprawdzę i jeżeli się potwierdzi to będę testować. Zobaczę też czy są fiziki do testów w jednym ze sklepów partnerskich, Aliante XM można teraz nabyć w rozsądnej cenie.
Rulez Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Sklepów jest zapewne więcej, np w dolnośląskim siodełka są we Wrocku w Harfie, a nie ma tego w linku
sosin Napisano 31 Maja 2013 Autor Napisano 31 Maja 2013 Czy to, że sklep posiada siodełka Fizika do sprzedaży jest równoznaczne z udestępnianiem siodełek do testów?
sosin Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Napisano 3 Czerwca 2013 Witam, Chciałem potwierdzić, że w sklepie Sport Set mają siodełka testowe WTB, jest kilka modeli do wypróbowania. Aktualnie testuję siodło Vigo, wydawało się najbardziej miękkie - pierwsze wrażenie pozytywne. Następny w kolejności jest Laser i Rocket. Myślę, że po testach zdecyduję się na zakup WTB.
czyzu6491 Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 czy to jest sklep znajdujący się na ulicy obozowej ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.