Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] Pęknięcie części podtrzymującej przerzutkę Shimano Deore XT

Enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, dziś nadarzyła mi się nietypowa sytuacja (już 2 raz w życiu! Za 1 razem w chińskim rowerze, który wyrzuciłem) Otóż, pękła mi część: 83415697334318381287.jpg

17251759421607687551.jpg

18107510809722721372.jpg

Proszę Was o pomoc, co by z tym zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, z góry bardzo dziękuję.

PS. Gdyby ta informacja była w czymś pomocna, rower to Kellys Salamander rocznik 2009.

Napisano

Umyć napęd to pirmo. Po drugie primo kupić nowy hak. Po trzecie primo wyregulować przerzutki, być może masz skrzywiony wózek ;) To by było na tyle :P

Napisano

No właśnie przytrafiło mi się to przy pójściu na tzw. "koło", macie rację, przerzutki nie były wyregulowane, może ktoś mi powiedzieć orientacyjnie jaka jest cena takiego haka? O rower nie dbam wcale, ale chyba zacznę, bo w końcu nie kosztował 1000 zł.

Napisano

2i regulaminu

Chodziło mi o jazdę na jednym kole :) Dzięki za link. Nie spodziewałem się, że tak szybko dostanę odpowiedź :)

Napisano

Pewnie się zerwało bo za dużo syfu było :P 

A poważnie, to lepiej umyj napęd, smaruj odpowiednio i dbaj, to regulować też nie będzie trzeba co chwilę.

Napisano

Człeku zacny czymże to smarowałeś??Pokostem,towotem?? :w00t::sick: :sick: :w00t:

Obowiązkowe czyszczenie całego napędu,usunięcie uszkodzonego ogniwa,wstawienie spinki,regulacja tylnej zmieniarki,założenie haka i wio do przodu,mycie i czyszczenie napędu najlepiej po tripach w błocie i piachu obowiązkowo,a jak tryb miejski lub mieszany to średnio co 150-200 km i będzie wszystko śmigało jak należy a ten model nie służy do jazdy na jednym kole chyba że okazjonalnie po wybiciu z hopki. :thumbsup: 

Napisano

Puklus wiem wiem. Jakoś tak kiepskich oglądałem i pomyślałem że tak napiszę :P No ale ok, to jeszcze tercio :D

Wysłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...