Skocz do zawartości

[ do 1800 ] damski rower trekingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć potrzebuję pomocy przy wyborze roweru trekingowego. Niestety jak sporo kobiet jestem wielką ignorantką odnośnie osprzętu rowerowego i nie za bardzo wiem na co zwracać uwagę przy zakupie nowego pojazdu :)Ważne aby jeździł, był wygodny i się nie psuł.

Od 2 lat jeżdżę codziennie na rowerze. W tygodniu około 25 - 40 km dziennie w weekendy ok 100. Zdarzają mi się kilku dniowe wypady rowerowe z sakwami i namiotem. Staram się jeździć po płaskim terenie ( szosy, asfalt, drogi nieutwardzone )  Planuję ponad tygodniową wycieczkę na Gotlandię ( ok 700km ). Mój dotychczasowy rower niestety po 6 latach i 2 zimach wyzioną ducha więc muszę rozejrzeć się za nowym. ( stary zostawię do jazdy po śniegu i nieszczęsnej soli ) Mam 176 wzrostu i do kruszynek nie należę. Przedział cenowy jak w temacie.

Czy mogli byście podsunąć mi jakieś propozycje, lub podpowiedzieli na co muszę zwrócić uwagę przy wyborze roweru.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Anka

Napisano

rower CSK ma amortyzator Zoom  :no: reszta wygląda bardzo fajnie

gdyby nie amor pewnie warto by było go wziąć ale w tym wypadku jednak Lazaro będzie lepsze.

Napisano

CUBE niestety ma zbyt wygórowane ceny jak dla mnie . Pochodzę trochę w Łodzi po sklepach i jeszcze czegoś poszukam. Jak upatrzę jakiś inny model to skonsultuję wybór z Wami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...