Skocz do zawartości

[przerzutka przód] problem z włączeniem najwyższego biegu

Tomeg

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

I powtórzę jeszcze raz, jak kupować to sprawdzone komponenty, np shimano m171 czy m191 są w podobnej cenie, z miejsca powiem ci ze suport ma być 123mm i na pewno będzie ok. A mając korbę nie określoną nie wiemy czy te 119 jest poprawne czy nie jest, takiej długości ja osobiście nie widziadłem jeszcze. 

Myślę ze nie ma co już kombinować, zakładaj jak jest i wyreguluj przerzutkę, no chyba ze sie nie da wtedy trzeba będzie kombinować. 

Napisano

Zawiozłem to moje urządzenie do serwisu,żeby fachowiec zerknął na to okiem na żywo,bo w necie,bez zdjęć ciężko niektóre tematy wytłumaczyć.Stwierdził,że nie ma co przeżywać.Wrzuca na najwyższ,najniższą,a że na przedniej dużej i tylnej dużej trochę obciera o przrerzutkę,to nie jest problem,bo i tak na takich przełożeniach sie nie jeździ.

PS

Z jednym problemem sie uporałe,teraz drugi...zgrzyty w kasecie.Myślałeml,że to wina łańcucha,który układa sie pod skosem,ale po zdjęciu koła okazało się,że kaseta ma luz.Odkręcania jest na jakiś wieloklin.Nie wiem czy w takiej sytuacji trzeba zmienić kasetę na now...(?)...ale to juz chyba wątek do innego temat...

Napisano

Skończyło się na wymianie całego napędu,a zaczęło od przedniej korby,suportu,póxniej kasety i łańcucha.Kasetę wymieniłem na troszkę inną,a mianowicie,z mniejszą największą zębatką(taką poradę uzyskałem w serwisie)i jest ogólnie o,k.Dzięki za porady.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...