Skocz do zawartości

[<2000zł] MTB dla dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuję jakiegoś roweru najlepiej do 2000 tys. albo tańszego. Do tej pory jeździłam na Kross Level F2 2012..w sumie to jeździłam niecały rok bo niestety został skradziony :(

Tego samego już nie chcę..tegoroczny F2 mi się nie podoba, a F5 za drogi. Jestem zainteresowana Levelem A4 z 2012 roku..Problem w tym, że nie potrafię go już znaleźć w żadnym sklepie internetowych w rozmiarze S i kolorze biało-czerwonym :(

Teraz przeglądałam stronę Gianta i znalazłam coś takiego :

http://www.giant-bic...#specifications

rower występuje w rozmiarze 16" więc byłby na pewno lepszy niż A4 który ma 17" tyle, że osprzęt o wiele gorszy.. Ale gdyby nie było A4 to wygląd tego jak najbardziej mi odpowiada..problem w tym, czy warto go kupować ?

ewentualnie podoba mi się coś takiego :

http://www.sport-cor...stler-2012.html
tylko coś podejrzana cena ;)

Napisano

Najpierw trzeba wiedzieć czy dobrze Ci sie jeździło na poprzednim rowerze. F2 ma damską geometrię.. Nie można jednoznacznie zaproponować roweru w męskiej geo, bo o ile będzie dobry na wysokość, to moze się okazać za długi. A4 jest niższy i dłuży. FOCUS Whistler ma zbliżone wymiary do F2.

Napisano

Najpierw trzeba wiedzieć czy dobrze Ci sie jeździło na poprzednim rowerze. F2 ma damską geometrię.. Nie można jednoznacznie zaproponować roweru w męskiej geo, bo o ile będzie dobry na wysokość, to moze się okazać za długi. A4 jest niższy i dłuży. FOCUS Whistler ma zbliżone wymiary do F2.

Jeździło mi się dobrze choć pod koniec sezonu zaczęłam odczuwać bóle w dole pleców...miałam rower w rozmiarze M.

Z tego Krossa A4 to będą nici bo obdzwoniłam wszystkie sklepy w okolicy i mi mówili, że rowery z tamtego sezonu dawno wyprzedane :( Tak więc z Krossa w grę wchodzi jeszcze A3 z tego roku, ktory mogę mieć za 1900zł..warto ? A jak w pórównaniu do A3 2013 prezentuje się ten Giant Revel 1 disc ?

Napisano

Napisz wzrost, jeżeli jesteś niska to licytuj to cudo

http://allegro.pl/canyon-yellowstone-f6-slx-rockshox-piekny-nowy-i3260983260.html

Zapewniam Cie że do dwóch kafli nic lepszego nie znajdziesz. Rower mały więc dużo ludzi nie będzie licytować, może uda się wygrać.

Powodzenia!

mam 161cm ;) ten rower co mi podesłałeś pewnie przekroczy 2 klocki :P nie wierzę, że nie :P

a gdyby wybierać to brać Krossa Level A3 czy Giant'a Revel 1 disc ???

Napisano

Warto próbować :)

A a3 vs revel 1 to a3 jest lepsze pod praktycznie każdym względem. Musisz się jednak do ramy przymierzyć, bo 17 cali przy 161 cm to już dosyć sporo.

Napisano

Warto próbować :)

A a3 vs revel 1 to a3 jest lepsze pod praktycznie każdym względem. Musisz się jednak do ramy przymierzyć, bo 17 cali przy 161 cm to już dosyć sporo.

Jutro będę w sklepie to usiądę na jakiejś 17-stce ;) Widzę, że Ty też masz a3 :D

Napisano

A3 na 161cm może być lekko przydługi. Spróbuj z tym Canyonem, może sie uda. Kolega prawysierpowy wyszukał naprawdę ciekawą aukcję. 

Ten Canyon mi się wydaje jakiś smieszny niski i jego wygląd też niezbyt mi się podoba w porównaniu do A3 :(( Dzisiaj będę w sklepie rowerowym to zobaczę jak mi się siedzi na tej 17-stce ;)

Napisano

Lepszy niższy niż za długi ;) Z reszta to tylko pół cala różnicy. Ale pewnie, w końcu rower ma się podobać , a nie na siłę kupować bo marka czy coś tam innego. Grunt to mieć poczcue dobrze wydanej kaski i cieszyć się jazdą :) 

Napisano

Lepszy niższy niż za długi ;) Z reszta to tylko pół cala różnicy. Ale pewnie, w końcu rower ma się podobać , a nie na siłę kupować bo marka czy coś tam innego. Grunt to mieć poczcue dobrze wydanej kaski i cieszyć się jazdą :)

No właśnie to tylko 0,5 cala..wiem, że ten Canyon ma dwa razy lepszy osprzęt, ale tak jak stwierdziłeś chcę wydać tę niemałą dla mnie kwotę na coś co mi się podoba :) Na moją jazdę ten Kross powinien spokojnie wystarczyć.. rok temu zrobiłam chyba nieco ponad 1000 km. A zresztą niewiadomo czy ten Canyon pójdzie poniżej 2 tys., a Krossa będę miała za 1900 :) Wszystko rozstrzygnie się prawdopodobnie dziś po południu w sklepie rowerowym :)

Napisano

Hej, zakupiłam ten LeveL A3 w końcu :) W porównaniu do zdjęć z Internetu to ta moja rama nie jest taka prosta tylko bardzo pochylona, ale to chyba zasługa tego rozmiaru "S" :P Siodło mam ustawione najniżej jak się da..wydaje mi się, że ta wysokość jest w sam raz bo palcami sięgam podłogi.. Chciałabym jednak spróbować obniżyć jeszcze o jakieś 1-2 cm żeby sprawdzić jak będzie wtedy tylko pojawia się problem z tymi śrubami do bidonu..byłam święcie przekonana, że po ich wyjęciu będzie można spuścić sztycę niżej, a tu się okazało, że w tej rurze są jeszcze jakieś gwinty do tych śrubek i się nie da :( TO teraz chyba pozostaje tylko skrócić tą sztycę kątówką albo zmiażdżyć jakoś ten gwint wewnątrz rury :D chyba, że sobie daruje i będę jeździła tak jak mam ustawione :P

Napisano

Swoją drogą licytacja canyona skończyła się na 2tys ;) sama jestem dziewczyną i może nie powala wyglądem, ale osprzęt niczego sobie. Osobiście wzięłabym canyona, ale w tym momencie to całkiem nieistotne :D

Co do sztycy to ją normalnie można przyciąć. Po co miażdżyć (poza tym nie wiem jak chciałabyś to zrobić)? Wystarczy ze sztycą podejść do sąsiada/warsztatu/budowę/itd. na pewno ktoś Ci przytnie, nie widzę problemu.

Napisano

Tez mam wrażenie, że autorka ma za nisko siodło, no ale cóż ;) może już zmasakrowała te śruby i hula na rowerze :)

Autorko, jeżeli zajrzysz poczytaj o tym jak ustawić siodło :)

Napisano

Jestem jestem! :P Byłam na rybach z chłopakiem dlatego nie miałam dostępu do komputera :P
Co do tego Canyona to widziałam, że licytacja skończyła się jednak na tych 2 tys., ale mi się on nie podobał i trudno :P Wolę gorszy osprzęt, ale tego co mam :)
To z tą sztycą najwyżej spróbuję tak jak mówicie..dam chłopakowi żeby mi skrócił kątówką i tyle :)
Iskra14, a czemu myślisz, że mam za nisko siodło bo nie wiem ?? :D

Napisano

Odsyłam do szukajki i wujka google ;) ja jestem tylko 4cm wyższa, a gdzie mi tam do śrubek w ramie. Wiem inna rama, sztyca itd. ale warto zobaczyć jak się ustala prawidłową pozycję, żeby później nie było niespodzianek typu ból kolan, pleców itd. :)

Napisano

Aha.. a też masz ramę 17" ? Tyle, że ja mam męski rower, ale to przecież wiesz hehe :) To może faktycznie ta wysokość, którą mam teraz będzie dobra..jeszcze nie miałam okazji wyruszyć na przejażdżkę, ale mam nadzieję, że jutro się uda to przekonam się czy ta wysokość mi odpowiada :)

Napisano

Mam nawet 17,5 ;) rama też nie damska - Author Traction z 2011. Z tym, że nie jest to jakiś konkretny rower - składałam go sama :)

Udanej przejażdżki :) tak na oko u mnie sztyca wystaję około 10-15 cm nad ramę :)  z tym, że mogłam coś poprzestawiać, bo go dzisiaj rozbierałam :D tak czy inaczej nie jest to tyle, żebym zaraz miała o coś zahaczyć w środku

Nawet bym zdjęcie zrobiła, ale komicznie teraz wygląda, bo z tyłu jest tylko sama obręcz, bez opony :D

Napisano

Mam nawet 17,5 ;) rama też nie damska - Author Traction z 2011. Z tym, że nie jest to jakiś konkretny rower - składałam go sama :)

Udanej przejażdżki :) tak na oko u mnie sztyca wystaję około 10-15 cm nad ramę :)  z tym, że mogłam coś poprzestawiać, bo go dzisiaj rozbierałam :D tak czy inaczej nie jest to tyle, żebym zaraz miała o coś zahaczyć w środku

Nawet bym zdjęcie zrobiła, ale komicznie teraz wygląda, bo z tyłu jest tylko sama obręcz, bez opony :D

Sama składałaś..nieźle :D To sporo ponad ramę wystaje Ci ta sztyca :D ale może masz takie długie nogi, a ja widocznie nie :P Najlepiej zmierz na jakiej wysokości od ziemi masz siodło i dla porównania zmierzę u siebie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...