Skocz do zawartości

[suport]Dziwne dziwieki

Kawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Słuchajcie mam lekki problem wydaje mi sie ze z suportem aczkolwiek niejestem pewien. Przy pedałowaniu w pozycji stojącej suport wydaje dziwny dźwięk , wrażenie jest takie jakby coś przeskakiwało w pozycji siedzącej dzisiaj zaczeło sie podobnie dziać jak chce przyśpieszyć ale podczas krecenia pedałami niczego szczególnego nieczuć.

Prosiłbym o pomoc albo porady bo niewiem czy nastawiać się na kupno nowego czy coś kombinować.

Napisano

No pewnie suport o wymiany ale są też inne opcje... np jaką masz korbę? bo korby hollowtech 2 jak łapią luzy to się podobnie zachowują (coś tam "strzela" jak się nie peałuje). Pewny jesteś że to wogóle z tych okolic ten dźwięk dobiega? Bo może być też tak że np bębenek Ci się blokuje jak nie pedałujesz i z tąd to "przeskakiwanie". Trudno powiedzieć nie widząc roweru :/ 

Napisano

Bardziej jestem za dokręceniem ramion i to czym prędzej bo będziesz musiał wymienić wszytko.

tak, tylko że nie dokręcone ramiona "trzeszczą" jak sie pedałuje a kolega pisze że dźwięk się pojawia gdy przestaje pedałować (chyba że źle to rozumiem)

edit - dobra, chyb a źle zrozumiałem :)

Napisano

Chwyć mocno ramiona korby i próbuj nimi poruszać na boki, zbliżając io oddalając od osi roweru. Przeskakiwanie będzie oznaczało problemy z suportem

Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź

Napisano

Jestem pewien ze dzwiek dochodzi z przedniej korby bo zaczyna coraz głośniej stukać.. Sorry ze odpisuje tak sporadycznie ale popołudniówki w robocie mam.

Korba Shimano FC-M430 Octalink

Tylko stuka przy pedałowaniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...