Kawa Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Witam, Słuchajcie mam lekki problem wydaje mi sie ze z suportem aczkolwiek niejestem pewien. Przy pedałowaniu w pozycji stojącej suport wydaje dziwny dźwięk , wrażenie jest takie jakby coś przeskakiwało w pozycji siedzącej dzisiaj zaczeło sie podobnie dziać jak chce przyśpieszyć ale podczas krecenia pedałami niczego szczególnego nieczuć. Prosiłbym o pomoc albo porady bo niewiem czy nastawiać się na kupno nowego czy coś kombinować.
kinder85 Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 No pewnie suport o wymiany ale są też inne opcje... np jaką masz korbę? bo korby hollowtech 2 jak łapią luzy to się podobnie zachowują (coś tam "strzela" jak się nie peałuje). Pewny jesteś że to wogóle z tych okolic ten dźwięk dobiega? Bo może być też tak że np bębenek Ci się blokuje jak nie pedałujesz i z tąd to "przeskakiwanie". Trudno powiedzieć nie widząc roweru :/
Mod Team Puklus Napisano 17 Maja 2013 Mod Team Napisano 17 Maja 2013 Bardziej jestem za dokręceniem ramion i to czym prędzej bo będziesz musiał wymienić wszytko.
piotreeek Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Jeśli to stary suport ną kwadrat, to może jest luz mmsa lewej misce Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź
kinder85 Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Bardziej jestem za dokręceniem ramion i to czym prędzej bo będziesz musiał wymienić wszytko. tak, tylko że nie dokręcone ramiona "trzeszczą" jak sie pedałuje a kolega pisze że dźwięk się pojawia gdy przestaje pedałować (chyba że źle to rozumiem) edit - dobra, chyb a źle zrozumiałem
rlk Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Brudny zacisk tylnego koła?? Te lekkie aluminiowe tak strzelają jak są brudne.
piotreeek Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Chwyć mocno ramiona korby i próbuj nimi poruszać na boki, zbliżając io oddalając od osi roweru. Przeskakiwanie będzie oznaczało problemy z suportem Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź
Kawa Napisano 17 Maja 2013 Autor Napisano 17 Maja 2013 Jestem pewien ze dzwiek dochodzi z przedniej korby bo zaczyna coraz głośniej stukać.. Sorry ze odpisuje tak sporadycznie ale popołudniówki w robocie mam. Korba Shimano FC-M430 Octalink Tylko stuka przy pedałowaniu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.