Illusion Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Witam, poprosiłbym o pomoc w wyborze roweru. Zastanawiam się pomiędzy rowerami: 1. Unibike Evolution 2013 http://www.unibike.pl/evolution.html 2. Author Kinetic 2013 http://mila.paulnet.pl/?p=productsMore&iProduct=1020&sName=rower-author-kinetic-13 nie znam się aż tak bardzo na osprzęcie i ramach, który według was jest lepszym rowerkiem? PS. Dodam że będę jeździł rowerem głównie po drogach asflatowych i takich "polnych", oraz od czasu do czasu chciałbym po lesie PS.2. A może jakieś inne propozycje rowerów? Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi Bartosz
P62 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Author to lepsza rama a Unibike bardziej rozwojowy. Gdyby pszyszło Ci do głowy założyć kiedyś hamulce tarczowe to w przypadku Authora słabo będzie. http://bikecenter.pl/index.php?p7355,radon-zr-team-5-0-black-silver-blue-2013 Może z tego utargujesz to prawie cena jaka sugerowałeś. Radon to bardzo dobra marka i wypada o wiele lepiej od proponowanych przez Ciebie.
Illusion Napisano 14 Maja 2013 Autor Napisano 14 Maja 2013 Dzięki za odpowiedź, zapomniałem dodać że chciałbym rower przymierzyć i przejechać się na jazdę próbną niż kupić tak trochę kota w worku I trochę czytałem na internecie o tych rowerach i nigdzie nie słyszałem nic o firmie Radon. Czekam na inne propozycja i uwagi
pietras93 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 · Ukryte przez Schwefel, 14 Maja 2013 - usunięty spam na wniosek autora tematu Ukryte przez Schwefel, 14 Maja 2013 - usunięty spam na wniosek autora tematu I trochę czytałem na internecie o tych rowerach i nigdzie nie słyszałem nic o firmie Radon. w INTERNECIE, kolego.. Bierz Authora.
shortee Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Gdyby pszyszło Ci do głowy założyć kiedyś hamulce tarczowe to w przypadku Authora słabo będzie Pod ramę Authora spokojnie założysz tarcze, rama jest przystosowana. To, że kolega P62 nie widzi na zdjęciu mocowania pod tarcze nie znaczy, że może wprowadzać w błąd.
Illusion Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 Dzięki a pod względne osprzętu i w ogóle który rower lepszy? Czytałem sporo opinii i mało osób się skarży na unibike
Rulez Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Te rowery mają dosyć różne ramy - więc przymiarka konieczna, jednak Unibike ma zdecydowanie lepszy amortyzator . Jest jeszcze Romet Jolene, amortyzator klasy tego z Authora, reszta osprzętu niezła : http://www.romet.pl/Rower,JOLENE_29er,10,485,2275.html Niestety dopiero zauważyłem, że to model na kołach 29"
shortee Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Osprzęt i tak wymienisz, prędzej czy później. Twoja decyzja Ale lepiej wypada Unibike, lepszy amor (ten XCR ma tu swoich wielbicieli i często jest polecany - nie jeździłem więc się nie wypowiadam) i pojawia się napis Deore. Zawsze to plus do klaty i napinki Po za tym jak zmienisz amortyzator to łatwiej będzie Ci pchnąć XCR'a. Różnica w cenie jest, ale uważam, że lepiej dołożyć i kupić tego za 2,3 tyś PLN Edyta: Choć osobiście jestem fanem Authora
Illusion Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 o dzięki w końcu jakaś konkretna odpowiedź czy kupię unibike zalezy od tego czy w sklepie mi go sprowadzi i będę mógł przejechać się nim i sprawdzić, jeśli by mi się dobrze jeździło to wezmę natomiast jeśli nie to wezmę authora i czy w sklepie się na to zgodzą Może jeszcze ktoś coś doda od siebie?:
shortee Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 czy kupię unibike zalezy od tego czy w sklepie mi go sprowadzi i będę mógł przejechać się nim i sprawdzić, jeśli by mi się dobrze jeździło Jeśli to jakieś większy sklep, powinno się udać. Natomiast przy mniejszym sklepie może być problem. Zawsze możesz poszukać gdzieś u większych sprzedawców. Zawsze lepiej podjechać i sprawdzić. Rama jest najważniejsza! Poszukaj też tego modelu ale z rocznika wcześniej, może uda się kupić taniej, może dodatkowo lepszy osprzęt będziesz miał zainstalowany Co uda się zaoszczędzić przeznacz na SPD, zobaczysz jaka frajda.
Illusion Napisano 16 Maja 2013 Autor Napisano 16 Maja 2013 Ten sklep jest malutki ale działa od ponad 20 lat i raczej będzie możliwość taka. no jutro będę i się zapytam oczywiście wybiorę taki rower na którym będę się super czuł i może będą mieli z zeszłoroczne modele czy mógłbyś mi wytłumaczyć co to spd? Wyczytałem tylko że to jakieś buty xd ale nie rozumiem frajdy z nimi związanych xd chyba że się pomyliłem i to nie sa buty
shortee Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Sprawdź PW, nie będziemy śmiecić w temacie o rowerach
ostry2407 Napisano 18 Maja 2013 Napisano 18 Maja 2013 A może Merida TFS 100 D model 2013 http://www.rowerymerida.pl/produkt523/matts-tfs-100-d-rower-merida.html Rama bardzo zaawansowana technologicznie Rowerek bardzo dobrze nadaje się do dalszej rozbudowy
Illusion Napisano 19 Maja 2013 Autor Napisano 19 Maja 2013 Ale za to odbiega osprzętem od tego Unibike czy Authora. Ale nie znam się aż tak bardzo, może ktoś się wypowie na jej temat?
ostry2407 Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Ale za to odbiega osprzętem od tego Unibike czy Authora. Ale nie znam się aż tak bardzo, może ktoś się wypowie na jej temat? Wiesz rama to najważniejsza część roweru
grzechu333 Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 Author to lepsza rama a Unibike bardziej rozwojowy. Gdyby pszyszło Ci do głowy założyć kiedyś hamulce tarczowe to w przypadku Authora słabo będzie. http://bikecenter.pl/index.php?p7355,radon-zr-team-5-0-black-silver-blue-2013 Może z tego utargujesz to prawie cena jaka sugerowałeś. Radon to bardzo dobra marka i wypada o wiele lepiej od proponowanych przez Ciebie. czy wejda na niego koło 29?
Kluska Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 czy wejda na niego koło 29? do 26" chcesz włożyć obręcz 28" nie ma mowy
P62 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Pod ramę Authora spokojnie założysz tarcze, rama jest przystosowana. To, że kolega P62 nie widzi na zdjęciu mocowania pod tarcze nie znaczy, że może wprowadzać w błąd. A to ciekawe, że tarcze sie do ramy mocuje a nie do kół !
shortee Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 A to ciekawe, że tarcze sie do ramy mocuje a nie do kół ! Nie pogrążaj się.. Każdy chyba zauważył skrót myślowy. Ale racja, bądźmy konsekwentni i rzeczywiście chodziło mi o zacisk hamulca tarczowego.
Illusion Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 Panowie nie kłóćcie się Chciałem poinformować że dzisiaj zamówiłem UNIBIKE EVOLUTION 19' rama 26' opony jeśli się uda to już jutro będę miał a jak nie to dopiero w piątek bo w czwartek z wiadomych przyczyn nie będę go miał Pochwalę się nim i moją opinią jak się jeździ itd Jak narazię mogę powiedzieć że super się jeździ jest leciutki i przyjemny w jeździ bo testowałem go w sklepie Pozdro
P62 Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Ależ oczywiście że nie mam zamiaru sie kłocić ponieważ jeżeli to robię to musi być to osoba na poziomie !
Kluska Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 musi być to osoba na poziomie ! swój poziom właśnie pokazujesz hciałem poinformować że dzisiaj zamówiłem UNIBIKE EVOLUTION dobry wybór , będzie Ci służył (jak będziesz dbał o rower)
P62 Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 z@Kluska Myslę, że nie Tobie mój poziom oceniać a ponadto zauważam na tym forum jedną bardzo złą rzecz i nie tylko na moim przykładzie. Jakoś tak się dziwnie składa, że jak można komuś dokopać to robią to ludzie natychmiast i to bardzo chętnie. Jest to po prostu żałosne i do prawdy żenujące. Okrutne jest to, iż za każdym razem jak coś człowiek napisze i cokolwiek przeoczy od razu można powiedzieć jest napiętnowany i wszyscy się na niego rzucają. Uznajmy, że wszyscy inni koledzy włącznie z Tobą to wybitnymi znawcami tematu, zawsze mają rację, są wyjątkowo inteligentni no i oczywiście nic im nie brakuje we wszystkich innych dziedzinach życia. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia ! Kolejne forum tylko do czytania !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.