Skocz do zawartości

[do 2400] Author Kinetic czy UNIBIKE Evolution

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poprosiłbym o pomoc w wyborze roweru. Zastanawiam się pomiędzy rowerami:

1. Unibike Evolution 2013

http://www.unibike.pl/evolution.html

2. Author Kinetic 2013

http://mila.paulnet.pl/?p=productsMore&iProduct=1020&sName=rower-author-kinetic-13

nie znam się aż tak bardzo na osprzęcie i ramach, który według was jest lepszym rowerkiem? :)

PS. Dodam że będę jeździł rowerem głównie po drogach asflatowych i takich "polnych", oraz od czasu do czasu chciałbym po lesie :)

PS.2. A może jakieś inne propozycje rowerów? :)

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi :)

Bartosz

Napisano

Dzięki za odpowiedź, zapomniałem dodać że chciałbym rower przymierzyć i przejechać się na jazdę próbną niż kupić tak trochę kota w worku :)

I trochę czytałem na internecie o tych rowerach i nigdzie nie słyszałem nic o firmie Radon.

Czekam na inne propozycja i uwagi :)

Napisano · Ukryte przez Schwefel, 14 Maja 2013 - usunięty spam na wniosek autora tematu
Ukryte przez Schwefel, 14 Maja 2013 - usunięty spam na wniosek autora tematu

I trochę czytałem na internecie o tych rowerach i nigdzie nie słyszałem nic o firmie Radon.

w INTERNECIE, kolego.. 

Bierz Authora.

Napisano

Gdyby pszyszło Ci do głowy założyć kiedyś hamulce tarczowe to w przypadku Authora słabo będzie

Pod ramę Authora spokojnie założysz tarcze, rama jest przystosowana. To, że kolega P62 nie widzi na zdjęciu mocowania pod tarcze nie znaczy, że może wprowadzać w błąd. 

Napisano

Dzięki :) a pod względne osprzętu i w ogóle który rower lepszy? Czytałem sporo opinii i mało osób się skarży na unibike

Napisano

Osprzęt i tak wymienisz, prędzej czy później. Twoja decyzja :)

Ale lepiej wypada Unibike, lepszy amor (ten XCR ma tu swoich wielbicieli i często jest polecany - nie jeździłem więc się nie wypowiadam) i pojawia się napis Deore. Zawsze to plus do klaty i napinki :) Po za tym jak zmienisz amortyzator to łatwiej będzie Ci pchnąć XCR'a. Różnica w cenie jest, ale uważam, że lepiej dołożyć i kupić tego za 2,3 tyś PLN

Edyta: Choć osobiście jestem fanem Authora

Napisano

o dzięki :) w końcu jakaś konkretna odpowiedź :) czy kupię unibike zalezy od tego czy w sklepie mi go sprowadzi i będę mógł przejechać się nim i sprawdzić, jeśli by mi się dobrze jeździło to wezmę natomiast jeśli nie to wezmę authora :) i czy w sklepie się na to zgodzą :)

Może jeszcze ktoś coś doda od siebie?::)

Napisano

czy kupię unibike zalezy od tego czy w sklepie mi go sprowadzi i będę mógł przejechać się nim i sprawdzić, jeśli by mi się dobrze jeździło

Jeśli to jakieś większy sklep, powinno się udać. Natomiast przy mniejszym sklepie może być problem. Zawsze możesz poszukać gdzieś u większych sprzedawców. Zawsze lepiej podjechać i sprawdzić. Rama jest najważniejsza! Poszukaj też tego modelu ale z rocznika wcześniej, może uda się kupić taniej, może dodatkowo lepszy osprzęt będziesz miał zainstalowany ;) Co uda się zaoszczędzić przeznacz na SPD, zobaczysz jaka frajda.

Napisano

Ten sklep jest malutki ale działa od ponad 20 lat i raczej będzie możliwość taka. no jutro będę i się zapytam :) oczywiście wybiorę taki rower na którym będę się super czuł i może będą mieli z zeszłoroczne modele :) czy mógłbyś mi wytłumaczyć co to spd? Wyczytałem tylko że to jakieś buty xd ale nie rozumiem frajdy z nimi związanych xd chyba że się pomyliłem i to nie sa buty :D

Napisano

Ale za to odbiega osprzętem od tego Unibike czy Authora. Ale nie znam się aż tak bardzo, może ktoś się wypowie na jej temat?

Napisano

Author to lepsza rama a Unibike bardziej rozwojowy. Gdyby pszyszło Ci do głowy założyć kiedyś hamulce tarczowe to w przypadku Authora słabo będzie.

http://bikecenter.pl/index.php?p7355,radon-zr-team-5-0-black-silver-blue-2013

Może z tego utargujesz to prawie cena jaka sugerowałeś.

Radon to bardzo dobra marka i wypada o wiele lepiej od proponowanych przez Ciebie.

czy wejda na niego koło 29?

Napisano

Pod ramę Authora spokojnie założysz tarcze, rama jest przystosowana. To, że kolega P62 nie widzi na zdjęciu mocowania pod tarcze nie znaczy, że może wprowadzać w błąd. 

A to ciekawe, że tarcze sie do ramy mocuje a nie do kół !

Napisano

A to ciekawe, że tarcze sie do ramy mocuje a nie do kół !

Nie pogrążaj się..:) Każdy chyba zauważył skrót myślowy. Ale racja, bądźmy konsekwentni i rzeczywiście chodziło mi o zacisk hamulca tarczowego.

Napisano

Panowie nie kłóćcie się ;)

Chciałem poinformować że dzisiaj zamówiłem UNIBIKE EVOLUTION 19' rama 26' opony :) jeśli się uda to już jutro będę miał a jak nie to dopiero w piątek bo w czwartek z wiadomych przyczyn nie będę go miał :D

Pochwalę się nim i moją opinią jak się jeździ itd ;) 

Jak narazię mogę powiedzieć że super się jeździ :D jest leciutki i przyjemny w jeździ bo testowałem go w sklepie :)

Pozdro :)

Napisano

Ależ oczywiście że nie mam zamiaru sie kłocić ponieważ jeżeli to robię to musi być to osoba na poziomie !

Napisano

musi być to osoba na poziomie !

swój poziom właśnie pokazujesz

hciałem poinformować że dzisiaj zamówiłem UNIBIKE EVOLUTION

dobry wybór :thumbsup: , będzie Ci służył (jak będziesz dbał o rower)

Napisano

z@Kluska

Myslę, że nie Tobie mój poziom oceniać a ponadto zauważam na tym forum jedną bardzo złą rzecz i nie tylko na moim przykładzie.

Jakoś tak się dziwnie składa, że jak można komuś dokopać to robią to ludzie natychmiast i to bardzo chętnie. Jest to po prostu

żałosne i do prawdy żenujące.

Okrutne jest to, iż za każdym razem jak coś człowiek napisze i cokolwiek przeoczy od razu można powiedzieć jest napiętnowany

i wszyscy się na niego rzucają.

Uznajmy, że wszyscy inni koledzy włącznie z Tobą to wybitnymi znawcami tematu, zawsze mają rację, są wyjątkowo inteligentni

no i oczywiście nic im nie brakuje we wszystkich innych dziedzinach życia.

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia !

Kolejne forum tylko do czytania !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...