BaumaX Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Witam ! Mam pewien problem z łańcuchem. Korba: Shimano Alivio 3 rzędowa (przerobiona na singla, została tylko środkowa). Łańcuch: Shimano Deore Kaseta: Shimano Deore 9 rzędowa Napinacz: Bop Race Dzisiaj zerwał mi się łańcuch 2 razy, na odcinku 20 km. Ogniwa zewnętrzne przeważnie były skrzywione i wyskakiwały z pinów. Mniejwięcej moje przełozenia były na poziomie 6 zebatki w tyle i następywał strzał łańcucha. Łańcuch ma przejechane 650 km. Łańcuch został dobrze nasmarowany ( z przesadą). Został dosyć znacznie skrócony ( przed skróceniem nie miałem tego problemu czy ma to jakiś wpływ ? ) Co jest przyczyną ??? Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
marcinsms Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 2i regulaminu wygląda na to że masz za kurtki łańcuch i na wyrzszych przełożeniach tak mocnosie naciąga i napręża że się zrywa.
BaumaX Napisano 14 Maja 2013 Autor Napisano 14 Maja 2013 W mojej galerii w albumie Dartmoor Hornet widnieje mój skrócony łańcuch, gdyby miało to coś pomóż.
zekker Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Jeżeli przed skróceniem było dobrze, to być może źle skułeś łańcuch. Jeżeli zachowałeś zerwane ogniwa, to popatrz czy otwory na sworznie nie są zdeformowane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.