Mati1304 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Witam. Czy ktoś jeździ/-ł na slickach 1.0 przy szerokości wewnętrznej obręczy 19mm? Jeśli tak to jak to się spisuje? Wiem, że wg tabelki kompatybilności odpowiedź brzmi "NIE", ale na kilku forach wyczytałem, że podobno niektórzy stosują takie opony z takimi obręczami i chciałbym poznać waszą opinie na ten temat Jeśli nie to w grę wchodziłyby Kendy Kwest 1,25 wersja 60 TPI (Hi pressure max 100PSI - 6.9 bar ) . Czy różnica między tymi dwoma oponami będzie duża? Kontendery kuszą mnie wysokim maksymalnym ciśnieniem 125 PSI - 8.6 bar ( obręcz powinna wytrzymać około 8barów, 2 komorowa)
Klosiu Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Nawet jeśli można to się kompletnie nie opłaca. Na góralu to nie daje zysków w porównaniu do slicka 1.25-1.3, a trzeba na wiele więcej rzeczy typu dziura zwracać uwagę. Już lepiej złożyć sobie koła 28 cali z szosową obręczą i oponami szosowymi, a z piastą pod tarcze. O ile już koniecznie chcesz się bawić w przerabianie górala na szosówkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.