Skocz do zawartości

[suport] wymiana suportu starego typu na nowy

adtg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam ramę Marina cro mo i chciałbym wymienić suport oraz starą korbę na Shimano Deore FC-M590 ze zintegrowaną osią suportu (szerokość mufy: 68-73mm).Pierwszy raz podejmuję się takiej operacji i sam chciałbym to zrobić a nie w serwisie.Chciałbym aby ktoś doświadczony poradził mi czy nowy zestaw będzie pasował.Szerokość starego suportu to 73 mm.Dzięki za pomoc

Napisano

Będzie pasował bez problemu. Jak chcesz sam montować trzeba Ci będzie klucza, polecam te produkcji kolegi M333:

http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/

Generalnie chcę wymienić cały napęd z przerzutkami.Myślałem żeby kupić cały zestaw na shimano deore.Suport,korba,łańcuch,przrerzutki przód i tył i kaseta.Na tym forum znalazłem takie coś ( w zwiazku z problemami z tzw. linia lancucha (glownie w produktach shimano) kupujac suport dobrze jest znac także model przedniej przerzutki i jej srednice obejmy oraz model korb.)Jak mam to rozumieć.Może mi coś się niezgrać.Będe wymieniał wszystko na nowe a średnica obejmy przedniej przerzutki ma chyba 28,6 mm.Wszystko będzie nowe więc powinno być chyba Ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...