Skocz do zawartości

[Korba] i [suport] wymiana w Kross Level a2 Disc 2011

Frederyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam Krossa levela a2 disc z 2011 roku. Specyfikacja roweru jest tu: http://www.kross.pl/pl/2011/mtb-xc/level-a2-disc

Po przejechaniu kilku tys. km z okolic korby (Shimano FC-M311) zaczęły się donosić dziwne odgłosy. Postanowiłem wymienić korbę wraz z suportem ( Thun GO(A)L ). 

Proszę o fachowy rady, na jaki sprzęt mam to wymienić (solidny, ale bez ekstrawagancji). Dodam jeszcze, że jeżdżę zazwyczaj drogami rowerowymi (do pracy), w terenie rower jest rzadko używany. 

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Być może wystarczy wymienić sam suport w zależności od tego jaką masz korbę- octalink czy na kwadrat. Jesli jednak koniecznie chcesz wymienić to i to, to zastanowiłbym się nad Alivio. Tak samo sam suport też możesz wziąć Alivio.

Napisano

Podaj jaka jest dla Ciebie ta "granica ekstrawagancji".

Korba alivio i suport es 25 okazał się u mnie bardzo dobrym patentem w zimówce. Skoro daje radę drugą zimę to musi być niezły.

Napisano

Alivio jak najbardziej może być. Prosiłbym o linki do korb i suportu z alivio, pasującego do mego Krossa, bo przyznam się bez bicia, że nie jestem zbyt rozeznany w tym temacie (od biedy mogę tylko jako tako przerzutki wyregulować w rowerze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...