Cyklop Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Witam, Ostatnio, po dłuższej jeździe zauważyłem, że kierownica kiwa się na boki. Okazuje się, że mostek dostał luzów, próbowałem dokręcić śruby, ale to nic nie daje. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Pozdrawiam
kinder85 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 jeżeli skręcenie tych śrub z boku nic nie daję to obawiam się że trzeba będzie wymienić mostek. Jeżeli jeżdziłeś na zbyt lekko skręconych śrubach to zabki na których to się trzyma mogły się wyrobić i nic już z tym nie zrobisz.
Cyklop Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Zastanawiałem się, przed wymianą mostka, nad dodaniem podkładki pod śrubę. Może to pozwoli na ściśnięcie tego elementu. Z drugiej strony, boję się, że pęknie to podczas jazdy.
Kiciok Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Nie bawiłbym się w naprawę takiego elementu, tylko po prostu go wymienił. Tym bardziej, że jeśli coś z tym mostkiem się stanie podczas jazdy, to będzie kiepsko.
Cyklop Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Ok, masz rację nie ma co ryzykować wybicia zębów Zmieniam mostek, stary leci na złom. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.