mariusz231 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Czy któryś z forumowiczów posiada lub miał styczność dokładnie z tym modelem ? http://www.ceneo.pl/9143130 lub może zaproponować coś tak wielofunkcyjnego w przystępniej cenie, żeby nie zrujnowało kieszeni Kwota do wydania myślę max 70-80zł. ponieważ będę używał go, tylko w domowym serwisowaniu, czyli raz na jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Jak do domu i jak na jakiś czas to za 49,- kupisz kątówkę, zakładasz cienką tarczę i przecinasz jak w fabryce a i jeszcze możesz jej używać do wielu innych rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Pani w sklepie, w którym kupowałem pancerze mi je tym cięła. Szło jak przez masło. Co jest jednak chyba normalne dla tego typu dedykowanych narzędzi. Ja mam niemarkowy odpowiednik za 36zł i też idzie jak przez masło - choć nie jestem w stanie powiedzieć nic na temat trwałości, no i nie jest wielofunkcyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Najlepsza kątówka i cienka tarcza. Szlifowane pancerze najlepiej się trzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Chodzi o to, że nie zawsze można użyć takiej kątówki, bo niema dostępu do prądu albo otoczenie w którym pracujemy temu nie sprzyja. Mieszkam w bloku i rower serwisuje w domu lub na balkonie Wczoraj właśnie nie mogłem poskładać roweru do kupy, bo uruchomienie kątówki po 23 nie wchodziło w grę. Jednak trochę hałasuje a tak mógłbym spokojnie dalej pracować. I dziś rano ruszyć zamiast przycinać linki i pancerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/neo-nozyce-do-drutow-i-linek-stalowych-01-512.html Mam, za wiele nie używałem, ale nie różnią się niczym od tych z "rowerowe" w nazwie . Już było o nich na forum - w skrócie - do domu i sporadycznego serwisu warto kupić, do profesjonalnego serwisu można zainwestować w droższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1988 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Mam dokładnie ten obcinak który autor podał na początku. Używam go jedynie w domu, uważam że jest bardzo dobry, obcina ładnie równo, wygodny. Wygląda na wytrzymały i raczej długo będzie pracował, z resztą w domu wiele się go nie używa. Nie pamiętam jedynie czy aż tyle za niego dałem (chociaż pewnie tak) ale jeśli masz możliwość to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saladdin Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Też mam taki, działa pięknie - dopiero ok 10 razy ciałem, ale tak czy inaczej myslę że się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeq12 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 katowka/diaxem nie tniemy takich rzeczy, metal sie przegrzewa, ocynk w miejscu ciecia znika i o rdza szybko sie pojawia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Do posta powyżej dopowiem, że jak w środku jest teflonowy prowadnik, to się go stopi, a nie przetnie. Bezsensowne oszczędzenie kilku PLN, które może narobić więcej problemów niż korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianello Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 A jesteś pewny, że potrzebujesz specjalnego narzędzia do tego? Ja wszystkie swoje pancerze, zarówno przerzutkowy i hamulcowy, ciąłem kombinerkami i z żadnym nie miałem problemów. Jedynie trochę trudniej jest przy hamulcowym, ze względu na jego spiralną konstrukcję. Z kolei przerzutkowy może wymagać delikatnej korekty tymi samymi kombinerkami, ze względu na to, że delikatnie się zgniotą. Natomiast nie zauważyłem, żeby miało to jakiekolwiek negatywne efekty. W ten sam sposób postępowałem przy systemie uszczelnionym Gore (tutaj pancerz jest wyjątkowo twardy i ledwo ustąpił, co więcej w tym wypadku po raz pierwszy martwiłem się, że go zgniotę i coś będzie nie tak) i też działa wszystko bez problemowo. Także lepiej tą kwotę przeznacz na dobre kombinerki, te się przydadzą wielokrotnie częściej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvell Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Ja używam przecinaka do grubych przewodów elektrycznych, chyba dokładnie tego: http://www.toya24.pl/media/popup.php?store=4&id=10736 . Kosztuje 20zł i tnie pancerze elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Obcinacz juz kupiony, takze temat do zamkniecia lub jako odpowiedz dla innych z podobnym dylematem Dzieki za pomoc wszystkim. Wysłane z mojego Milestone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesiu Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ja obcinam mocnymi kombinerkami za 15 zł i też jest wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.