fero323 Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 W związku z tym że moje poszukiwania Zethosa w wersji 19 cali (W okolicach Warszawy)spełzły na niczym To mam do was pytanie jak wygląda ten Giant http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.1.disc/14053/64166/ na tle Krossa Evado 4.0 który jest waszym zdaniem lepszy?
Rulez Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 Osprzętowo wygląda dosyć podobnie, lepszy będzie ten na którym będziesz lepiej się czuł. A tak na marginesie, opis Evado na stronie Krossa jest powalny (dużo błędów) ...
Pious Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 Nie wiem jak Roam 1, ale mogę się wypowiedzieć na temat Evado 4.0. Na razie mam 300km za sobą i śmiga się wybornie. Przy nodze 84cm, 185cm wzrostu, siedzi się wygodnie i w pozycji dość mocno pochylonej. Sam sprzęt jak na razie działa bez zarzutu, przerzutki bardzo sprawne, hamulce mocne. Mógłoby być ciekawsze malowanie, choćby jak to zeszłoroczne, ale i tak jest dobrze. Od siebie mogę polecić. Roama widziałem w sklepie dopiero po zakupie Evado i początkowo myślałem, że mogłem wziąć go, bo Krossy ostatnio mają na tym forum słabą renomę, ale Giant słynie z olewczego podejścia do gwarancji, a też pęka. Ostatecznie jestem, więc zadowolony z tego co mam. W Roamie np. nie odpowiadają mi klamki hamulca. Avidy mają dużo lepszą kulturę pracy niż te z Gianta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.