Skocz do zawartości

[2800] Unibike Zethos GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .
Planuje kupic rower i mam maly dylemat poniewaz waze 115kg. Spodobaly mi sie UNIBIKE szczegolnie http://www.unibike.pl/zethosgts.html . tylko zastanawiam sie czy podola rama.
Mam 187 cm wzrostu , waga 115kg na rower jestem w stanie przeznaczyc ok. 2800(juz granica) Rowerem bede jezdzic 70% asfalt ale takze po sciezkach lesnych i przy jeziorach.
Moze znajda sie uzytkownicy UNIBIKE ktorzy mogli by mi pomoc . Moze z innej firmy? ale z tego co widze ciezko bedzie dobrac takie oporzadzenie za ta cene.
Z gory dziekuje za pomoc

Napisano

Tu juz trzeba zasiegnac bardziej doswiadczonych uzytkownikow aczkolwiek moim skromnym zdaniem bylby dobry , fajnie mozna posmigac nim po lesie nad jeziorko ale do pracy czy na krotka trase rowniez moglby sie nadawac. Oczywiscie moge sie mylic ;)

Napisano

Tu juz trzeba zasiegnac bardziej doswiadczonych uzytkownikow aczkolwiek moim skromnym zdaniem bylby dobry , fajnie mozna posmigac nim po lesie nad jeziorko ale do pracy czy na krotka trase rowniez moglby sie nadawac. Oczywiscie moge sie mylic ;)

dla mnie zethos już stanowi nadszarpanie budżetu a flite29 jest jeszcze droższy

sklepy w warszawie są nieskore do negocjacji

Napisano

Teoretycznie zgonie z gwarancją to ważąc 115 mieścisz się w dopuszczalnym przez firmę limicie wagowym. Ja zacząłem Zethosem jeździć jak ważyłem 105 kg i jedno co mogę powiedzieć to czasami mi amortyzator dobija do końca. Ale to musi być jakiś ekstremalny krawężnik lub duży korzeń. No i tak jak Kluska pisze rower jest do wyrwania z 10% rabatem. Oczywiście jak tylko ponownie pojawi się w większej ilości sklepów ;).

Napisano

podobać mi się podoba tylko nie wiem czy z takimi oponami pojeżdżę po asfalcie

We wcześniejszych Zethosach były opony Schwalbe Hurricane. Moim zdaniem był to lepszy pomysł niż te Smart Samy.Zawsze możesz sobie zmienić a te sprzedać - wyjdzie mniej więcej na 0.

Mam w tej chwili w Zethosie Smart Samy ale przód 2.1  tył 1.75 - Taka namiastka 29.

Napisano

Dobra, znalazłem ostatnią 19' w mazowieckim, pomijam sklep activebike który oczywiście ma te rowery we wszystkich rozmiarach ale wolą żeby stały w sklepie w cenie katalogowej...

i już go mam :D

to mój pierwszy rower na tak wielkich kołach, do tej pory były to 26calowe koła zawsze i przyznam że na 28' jeździ się dziwnie na początku, jakby człowiek dużo wyżej siedział

ale pewnie się przyzwyczaję po jakiejś dłuższej trasie

Pozdrowienia dla sklepu z Legionowa :P

Napisano

Dzieki wszystkim za odpowiedzi , sklep fajny raczej z niego skorzystam;) co do opon faktycznie mogly byc inne , waga zapewne mi spadnie ale dzieki , rozwialy sie moje obawy . Mi takie duze kola odpowiadaja ,poniewaz maly nie jestem  i nie bede wygladal jak na rowerku mlodszego brata ;) Poprosze jeszcze o dwie porady

1 Jaki wziasc rozmiar ramy (187cm) wzrostu 21 czy 23

2 musze sie spytac :)

http://laks.pl/unibike2013flite29er-p-3284.html?manufacturers_id=46

czy

http://laks.pl/unibike2013zethosgts-p-3294.html

Napisano

Dzieki wszystkim za odpowiedzi , sklep fajny raczej z niego skorzystam;) co do opon faktycznie mogly byc inne , waga zapewne mi spadnie ale dzieki , rozwialy sie moje obawy . Mi takie duze kola odpowiadaja ,poniewaz maly nie jestem  i nie bede wygladal jak na rowerku mlodszego brata ;) Poprosze jeszcze o dwie porady

1 Jaki wziasc rozmiar ramy (187cm) wzrostu 21 czy 23

2 musze sie spytac :)

http://laks.pl/unibike2013flite29er-p-3284.html?manufacturers_id=46

czy

http://laks.pl/unibike2013zethosgts-p-3294.html

Przymierz!, rozmiarowo z wyliczeń na mnie był "dobry" 21' ale jak na niego wsiadłem to nawet nie chciałem na nim robić jazdy testowej, za duży

19 jest w sam raz, a mam 185cm wrostu

Napisano

Mam w tej chwili w Zethosie Smart Samy ale przód 2.1  tył 1.75 - Taka namiastka 29.

to jest najszersza opona jaka weszła na tył, są to balony do 29er

Dobra, znalazłem ostatnią 19' w mazowieckim

w sklepie stacjonarnym również można dostać w cenie z rabatem, ja mogę kupić za 2550 zł jeśli rabat gotówkowy, jeśli w akcesoriach to rabat 300zł

Napisano

Z przymierzeniem to jest problem , poniewaz nie mam w poblizu sklepu z zethosem korzystajac z rad wezme 19 . W najgorszym wypadku  mozna wymienic

Napisano

Z przymierzeniem to jest problem , poniewaz nie mam w poblizu sklepu z zethosem korzystajac z rad wezme 19 . W najgorszym wypadku  mozna wymienic

Ja mam 186cm i 19 jest ok, tyle że, sztycę musiałem dać 400. Ale moim wzrostem się nie sugeruj - każdy jest inaczej zbudowany.

Napisano

Nie moge nigdzie znalesc fotek zethosa tylko te z profilu ,nie wiem czy te opony nie beda za cienkie do lasu czy tylko jest takie wrazenie na zdjeciu ... ?

Napisano

Moim skromnym zdaniem 29tka do jazdy po mieście i po leśnych ścieżkach to przerost formy nad treścią, to jest rower w góry

A co do rozmiaru, jak wsiadłem na 21 to uznałem że nie panuję w pełni nad rowerem, tak jakbym się  musiał od nowa uczyć jeździć, był po prostu za duży

Kluska, jak sam zauważyłeś po 22 maja będzie dostawa, a ja potrzebowałem przed majówką :)

i jedyna 19stka w negocjowalnej cenie była w Legionowie

Nie moge nigdzie znalesc fotek zethosa tylko te z profilu ,nie wiem czy te opony nie beda za cienkie do lasu czy tylko jest takie wrazenie na zdjeciu ... ?

opona-schwalbe-smart-sam-28-x1-60-perfor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...