Skocz do zawartości

[1800] Dobre MTB

Adam92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wtrącę tylko, że jeśli miałbyś jakieś pytania dotyczące tego krossa to możesz pytać śmiało na pm, ponieważ jest to mój rower. 

@ktt9711 tak, amortyzator z przodu to axon.

Napisano

Rower jest fajny i jeśli rzeczywiście prawie nowy to bardzo dobra okazja. Sam na niego patrzyłem gdy kupowałem rower, ale za 2700 był dla mnie za drogi. Jak czytałem o tym rowerze to znalazłem same pozytywne opinie. Jeśli możesz go obejrzeć przed zakupem to według mnie warto. Rockraiderem się nie przejmuj, bo to nie są złe rowery, sam miałem niższego przez sześć lat i żadnej awarii.

Napisano

Rower jest fajny i jeśli rzeczywiście prawie nowy to bardzo dobra okazja. Sam na niego patrzyłem gdy kupowałem rower, ale za 2700 był dla mnie za drogi. Jak czytałem o tym rowerze to znalazłem same pozytywne opinie. Jeśli możesz go obejrzeć przed zakupem to według mnie warto. Rockraiderem się nie przejmuj, bo to nie są złe rowery, sam miałem niższego przez sześć lat i żadnej awarii.

No na tyle co zdążyłem się rozeznać w sprawie to w porównaniu do Level'a A3 to przerzutki lepsze, amortyzator lepszy, hamulce niby też. Koła ? wydaje mi się, że też, ten novatec to już na maszynówkach nie ? No a reszta to porównywalna chyba ? Bardzo prawdopodobne, że się na niego skuszę, potrzebuje tylko takiego popchnięcia do tej decyzji :P

Napisano

Nikt nie może decydować za Ciebie, rowerek faktycznie jest fajny i byłby na pewno dobrym wyborem

Na co przede wszystkim zwrócić uwagę ? Bo dzwoniłem i jadę go obejrzeć za około godzinkę.

Pozdrawiam

Napisano

Jak się przejedziesz to będziesz wiedział, czy wszystko sprawnie działa (hamulce, przerzutki, amortyzator), pooglądaj czy nie ma jakiś uszkodzeń i porozmawiaj ze sprzedającym.

Napisano

Jak się przejedziesz to będziesz wiedział, czy wszystko sprawnie działa (hamulce, przerzutki, amortyzator), pooglądaj czy nie ma jakiś uszkodzeń i porozmawiaj ze sprzedającym.

Najgorsze jest to, że jak się zapytałem o dowód zakupu (kupował rower miesiąc temu w decathlonie) to powiedział, że paragon tylko dostał ale nie gwarantuje, że go teraz znajdzie...

Napisano

W decathlonie przy kupowaniu roweru dostaje się gwarancję, instrukcję i (przynajmniej jak ja kupowałem) kazali założyć konto decathlon, zresztą bardzo łatwo w decathlonie powinni sprawdzić po numerze ramy.

Napisano

Spytaj czy ma gwarancję, jak ma to przynajmniej już masz prawie pewność, że nie kradziony, sprawdź czy gdzieś rama nie jest pęknięta, w szczególności tzw; główka ramy, przykładowe zdjęcie:P7231931.JPG

Sprawdź także takie miejsce :

eMdnV.jpg

Oraz poproś o wyciągnięcie sztycy siodełka, tam w miejscu zacisku także mogą być pęknięcia. w ogóle sprawdź czy rower zadbany, czy sprzedający się nim zajmował należycie.Spytaj także czy rowerr był serwisowany i miał przeglądy

Napisano

Stało się ;) Kupiłem, z powodu pogody i późnej pory udało mi się śmignąć jedynie na szybko 2km więc nic nie mogę powiedzieć jeszcze. Ale tak na oko wszystko ok, rower rzeczywiście nówka.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...